Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnološki park

Grad u malom s tri laboratorija i 354 radna mjesta

tehnološki park
Foto: Grad Zagreb
01.12.2015.
u 14:00

Cijeli će kat paviljona 12 na Velesajmu, koji se proteže na sedam tisuća četvornih metara, biti mjesto na kojemu će ideje pretvarati u poslovne pothvate

Bez datuma završetka radova, uz planirano ulaganje od deset milijuna kuna iz gradske blagajne, jučer je i službeno predstavljeno idejno rješenje uređenja Tehnološkog parka.

Usluge konzultanata

Na prvom katu paviljona 12 Zagrebačkog velesajma, na sedam tisuća četvornih metara, bit će prostor namijenjen mladim inovativnim poduzetnicima, a uređenjem ureda i zajedničkih prostorija osigurat će im se mjesto u kojem će vlastite ideje pretvarati u uspješne poslovne pothvate. Tehnološki park formirat će se kao grad u malom: lakše snalaženje među uredskim prostorima u kojima su predviđena 354 radna mjesta korisnicima će se omogućiti formiranjem ulica, a u samom parku na raspolaganju će im biti i tri laboratorija, prezentacijska dvorana, kreativna soba i sobe za sastanke.

– Početnicima s inovativnim poslovnim idejema u Tehnološkom će se parku osigurati savjetodavne usluge najboljih konzultanata i tehnička potpora. Ono što me posebno motiviralo da pokrenem stvari na tom polju jesu mladi ljudi, koji čine visok postotak u strukturi nezaposlenih, te smatram da svima njima treba omogućiti da iskoriste potencijal i dobiju priliku da ideje ostvare – poručio je gradonačelnik Milan Bandić te naglasio kako je tim projektom ujedno započeo dugonajavljivani redizajn Velesajma. Pokretačima tvrtki koji će koristiti tamošnje prostore ujedno će se riješiti problem s kojim su se do sada susretali u praksi – registracija ureda. Ona će im biti omogućena na adresi Velesajma.

Suradnja sa Sveučilištem

– Velesajam je odabran zbog veličine, ali i postojeće infrastrukture. Bitan je aspekt bila i činjenica da je, prema potrebi, moguće i dalje proširenje parka – rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Tehnološki park bit će za korisnike otvoren od 0 do 24 pa će ga stoga oplemeniti dodatnim sadržajem – igraonicom za djecu, sportskim dijelom, dnevnim boravkom, čajnom kuhinjom, prostorijom za bicikle... – Velesajam mora biti prepoznatljiva i djelotvorna prostorno-ekonomska sastavnica Zagreba čija je zadaća jačati zagrebačko i nacionalno gospodarstvo i njegovu konkurentnost – rekao je Bandić naglasivši kako će korištenje prostora u prvoj godini biti besplatno.

Kako je obećao gradonačelnik, prostore parka koristit će i fakulteti da bi njihova istraživanja dobila priliku i izvan Sveučilišta.

– Računam na suradnju sa Sveučilištem, sa znanstvenim institutima i s poduzetnicima koji su već u nekoj zrelijoj fazi svojih poduzetničkih aktivnosti i već su prisutni na tržištu. Vjerujem da će takva sinergija polučiti dobre rezultate – zaključio je Bandić.

Komentara 3

DU
Deleted user
21:29 01.12.2015.

Da ponovim; već postoji Tehnološki park Zagreb i djeluje, postoji niz ustanova i organizacija koje pomažu, podupiru,financiraju,sufinanciraju inovatore, znanstvenike, pa ZBOG toga NEMA potrebe za još jednim tehnološkim parkom u Zagrebu ( da se razumijemo, tehnoloških parkova tog tipa imaa i u drugim gradovima Hrvatske). Zagrepčanima trebaju niže cijene prijevoza, više tramvaja i autobusa, niže cijene komunalnih usluga, vrtići, škole.... A tko ne čita ili čita površno druge komentare i članke, ne bi trebao komentirati jer ispada smiješan

DU
Deleted user
14:39 01.12.2015.

Postoji i djeluje Tehnološki park Zagreb, D. Golika 63. Postoji niz zavoda i agencija te drugih strukovnih udruženja i organizacija za ovakve vrste pomoći, podrške,edukacije i sl. Ovo je sada, u ovim vremenima, razbacivanje novca. Bolje nabavite koji tramvaj i autobus. Snizite cijenu koštanja prijevoza, režija.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije