Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalba Upravnom sudu

Grad tuži državu zbog stopiranja gradnje spalionice u Resniku

08.08.2014., Zlarin - Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic doplovio je na otok Zlarin i posjetio  2. festival hrvatskog otocnog proizvoda u sibensko-kninskoj zupaniji. Na Zlarinu se druzio sa mjestanima i gostima medju kojima je bilo i poznatih lica sa e
22.08.2014.
u 12:00

Ministarstvo graditeljstva odbilo je dati lokacijsku dozvolu za postrojenje u Resniku za koje Bandić još nema ni zeleno svijetlo Gradske skupštine

Nakon što je Ministarstvo graditeljstva odbilo dati lokacijsku dozvolu gradonačelniku Milanu Bandiću za izgradnju spalionice u Resniku jer idejnim projektom nije jasno definirano ni gdje se treba odlagati opasni otpad, Bandić je odlučio pravdu potražiti na sudu.

Nova dozvola

Kako su najavili iz Gradske uprave, na rješenje ministarstva uložit će tužbu Upravnom sudu, a dok se spor ne riješi, tražit će novu lokacijsku dozvolu za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom.

– Bez obzira na pokrenuti upravni spor u predmetu rješenja kojim je odbijen zahtjev za lokacijsku dozvolu, pokrenut će se novi postupak za ishođenje dozvole na temelju Plana gospodarenja otpadom koji će biti donesen – piše u priopćenju gradonačelnika.

Osim što je ministarstvo u svom rješenju kritiziralo gradski projekt vrijedan minimalno 400 milijuna eura zbog nedostatka informacija o tome kako će se on uklopiti uz postojeće objekte pročistača voda gdje će se zbrinjavati opasni otpad, i gradski zastupnici jučer su na sjednici Odbora za kontrolu raspravljali o istoj temi. A između ostalog, zatražili su i odgovor od gradonačelnika hoće li Zagrepčani zbog izgradnje prekapacitirane spalionice plaćati tri puta skuplje odvoz smeća.

– Koji će postotak sredstava iz EU fondova Grad Zagreb iskoristiti za izgradnju spalionice budući da se Zagreb dosad po tom pitanju pokazuje vrlo neučinkovit? Izgradnjom pročišćivača cijena vode u Zagrebu je tri puta veća, hoće li zbog spalionice cijena odvoza smeća biti tri puta veća – pitanja su koja je predsjednik odbora Davor Bernardić postavio Gradskoj upravi.

Rasprava oko detalja

Članove Odbora zanimalo je i kako će se zbrinjavati opasni otpad za koji se pretpostavlja da će ga nakon spaljivanja ostati oko 10.000 tona.

– Nije jasno navedeno kako će se postupati, posebice s opasnim otpadom, osim što se navodi da će se "privremeno" odlagati u Resniku – upozorio je član odbora Damir Godec. O Planu gospodarenja otpadom koji uključuje izgradnju spalionice u četvrtak će se raspravljati i na tematskoj sjednici Gradske skupštine.

Zagreb ne može graditi spalionicu otpada u Resniku. Država ne da dozvolu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije