Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužve na cesti

Grad prepun radova, najteže kroz Slavonsku, Ilicu i Savsku

26.07.2014., Zagreb - Pocetak radova na istocnom kolosijeku tramvajske pruge na Savskoj cesti, od tramvajske stanice Zagrepcanka-istok do Koturaske ceste.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
28.07.2014.
u 11:00

Osim vozača zbog radova na prometnicama bit će teže i korisnicima tramvaja koji ne voze Savskom od Vukovarske do Cibone

Počeli su najvažniji ovogodišnji radovi na zagrebačkim prometnicama pa svi vozači koji su ostali u gradu moraju računati na to da će sljedećih mjesec dana nailaziti na zatvorene ceste, preusmjeravanja i gužve.

Suženje ili zabrana

Radnici Zagrebačkih cesta ovog su vikenda počeli obnovu Slavonske avenije od fontana do Radničke pa će se do 18. kolovoza voziti naizmjenice. Radovi su počeli i u Jukićevoj od Kačićeve prema Savskoj. U njoj se pak obnavlja pruga pa tramvaji ne prometuju na dijelu od Vukovarske do Cibone u smjeru centra. Kako su radovi počeli za vikend, izostale su gužve koje će se zasigurno stvarati tijekom radnog tjedna unatoč godišnjim odmorima.

 

– Ljetno asfaltiranje počelo je već odavno, no radove na najvažnijim prometnicama ostavljamo za dane kada je grad prazniji – kazao je Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih cesta. Najavio je da danas u jutarnjim satima kreću i u asfaltiranje Ilice od Republike Austrije do Selske, gdje će se promet odvijati po tračnicama.

– Nakon što asfaltiramo taj dio Ilice, asfaltirat ćemo i dio od okretišta na Črnomercu do Sokolske te raskrižje s Kustošijom, a potom krećemo na asfaltiranje Branimirove, od Petrinjske do Strojarske – najavio je Gospočić. Za promet je od subote zatvoren i dio Jukićeve s koje se skidaju kamene kocke koje se više neće ni vraćati. Naime, kocke će se posložiti po Mesničkoj koja se također obnavlja, no za razliku od Jukićeve, vratit će joj se izvoran izgled.

Bez kockica na cesti

Bez kockica će ostati i Vodovodna. I taj će kamen biti opremljen za Mesničku, a u ulici će se izmijeniti i sve komunalije te će radovi potrajati do 6. rujna.

Komentara 2

SC
schteff
11:18 28.07.2014.

asfaltiranje Branimirove, od Petrove do Strojarske ??? a di je to ? u Zagrebu ?

DU
Deleted user
11:38 28.07.2014.

ako ce kocke iz Vodovodne ici u Mesnicku ulicu u ciju vikendicu odlaze kocke iz Mesnicke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije