Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'gašenje vatre'

Grad plaća dugove bolnica, ali tek manji dio

19.07.2010., Zagreb, Hrvatska - Prosvjed doktora ispred klinicke bolnice Sveti Duh radi smjene ravnatelja dr. Mladena Busica. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
25.07.2014.
u 14:53

Gradska vlast za nastale dugove krivi HZZO, koji je Sveti Duh isključio iz državnog sanacijskog plana

Iz gradskog će se proračuna izbrojiti 59 milijuna kuna za pokrivanje dugova zagrebačkih bolnica – Kliničke bolnice Sveti Duh, Dječje bolnice Srebrnjak i Specijalne bolnice za plućne bolesti. Time će se tek djelomično ugasiti vatra, nikako sanirati kompletni dugovi i kamate koje opterećuju zdravstvene ustanove u Zagrebu. Grad prstom upire u HZZO koji je, poručuju, po modelu vlasničke strukture, drugu bolnicu u Hrvatskoj po broju kreveta, KB Sveti Duh, isključio iz sanacijskog plana države.

– Svi oni koji rade u KB-u Sveti Duh osjećaju se obespravljenima u odnosu na dio koji dobivaju od HZZO-a – poručila je Mirna Šitum, gradska pročelnica za zdravstvo. Na račun KB-a iz države, kaže, stigne nešto više od 16 milijuna kuna, dok samo za isplatu plaća treba više od 17 milijuna kuna pa se gubici generiraju svaki mjesec samo po toj osnovi.

– Vidljivo je kako nastaju dugovi. Ipak, uz pomoć Grada nadamo se da ćemo sve dugove riješiti do kraja godine – kaže Šitum. Ipak, da je dug samo krivnja HZZO-a ne slaže se Ivan Čelić (HDZ), liječnik u Klinici za psihijatriju, upozoravajući kako se unatoč teškoj situaciji i dalje ne provodi javna nabava za krv i krvne pripravke te kako se nepotrebno troši novac za uređenje šeste operacijske dvorane iako je pacijentima iz Zagreba na raspolaganju njih pet, što je dovoljno.

– Ne provodi se sustavna racionalna politika – rekao je Čelić. 

Komentara 3

CH
chemica
15:00 25.07.2014.

Bandić na svakom koraku pokazuje "kak se dela". Državne bolnice grcaju u gubicima, ali vidimo da grcaju i zagrebačke kojima je on ovako "sposoban" šef. Što će nam "gradonačelnik Hrvatske" koji čak ni Zagreb nije u stanju voditi?

LU
lukarak
15:56 25.07.2014.

17 milijuna za place, a 16 milijuna budzet. Stvarno super pregovaranje o iznosu placa.

BV
Bijela Vrana
00:52 26.07.2014.

Gdje i kod koga je završila lova od prodaje 15ha bolnickog (gradskog) zelenila na Sv.Duhu ...popapala maca? Kvazi zeleni pojas zvan Gracko pretvoren u neukusnu betonsku tvrdavu a bolnica ostala labirint sa dugovima ,bez parkirališta ,upravom u barakama , bez, bez jednog jedinog drveta ili klupe u svom sklopu - ali sa odvratnim smetlištem (na dijelu dvorišta prema dječjem vrtiću) koje se safta na suncu !!! U doba kada su prodavali ravnatelj je bio isto Mladen Bušić možda on zna gdje je lova završila,hahaha!?!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije