Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava građana

Grad oprašta dug do 10.000 kuna. Evo što trebate znati

gradska uprava
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
26.02.2015.
u 13:32

Dužnici moraju ispuniti zahtjev te priložiti stanje duga iz Fine i dokaz o primanju novčane pomoći ili minimalnim primanjima

Gradska uprava objavila je na internetskim stranicama detalje o oprostu dugova koje ugroženi Zagrepčani  mogu zatražiti za komunalnu naknadu i najamninu.

Prema kriterijima sporazuma koji je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek potpisala s Vladom, pravo na oprost duga ima oko 270 dužnika čiji su računi u blokadi dulje od godinu dana, dug im je manji od 10.000 kuna te nemaju u vlasništvu drugu nekretninu osim one u kojoj žive.

Usto, dužnici moraju biti ili korisnici jedne od novčanih naknada sustava socijalne skrbi ili imati manje prihode od 2500 kuna (ili 1250 po članu kućanstva). Dužnici ne smiju imati u vlasništvu drugu imovinu koju bi mogli prodati ili koristiti ili prodati radi podmirenja duga na koji se zahtjev za otpis duga odnosi bez ugrožavanja osnovnih životnih potreba i da nemaju oročena sredstva, ugovor o stambenoj štednji.  

– Građani su podijeljeni u dvije kategorije, u prvoj su primatelji socijalne pomoći koji zahtjeve mogu predati do 2. travnja, a u drugoj kategoriji su građani čija mjesečna primanja u posljednja tri mjeseca, koja prethode podnošenju zahtjeva, ne prelaze 2500 kuna za samca, odnosno 1250 kuna po članu kućanstva koji će zahtjeve moći predati od 3. travnja do 30. lipnja – objasnili su iz Grada.

Dužnici zahtjev (koji je dostupan na web stranicama Vlade RH, Ministarstva socijalne politike i mladih, Fine i Grada Zagreba) s pripadajućom dokumentacijom (dokaz o primanjima ili statusu primatelja socijalne pomoći uz dokaz o dugu iz Fine) u propisanom roku mogu predati u pisarnici Grada Zagreba na adresi Trg Stjepana Radića 1.

>>Holding ne sudjeluje: Dugovi za vodu i odvoz smeća se ne opraštaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije