Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar na otpadu

U Čulinečkoj gorio divlji deponij na 600 kvadrata

požar čulinec
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
02.07.2015.
u 21:30

Profesionalnim gasiteljima iz Zagreba pomagali su DVD-ovi Granešina i Sesvete, a uzrok se požara do navečer se nije znao

Požar glomaznog otpada izbio je danas nešto nakon 17 sati u Čulinečkoj ulici na divljem odlagalištu otpada, objavili su iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Vatra je zahvatila površinu od šestotinjak metara četvornih. U gašenju je sudjelovalo osam vatrogasaca javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, a u pomoć su im priskočili i kolege iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Granešine i Sesveta.

– U gašenju prožara sudjelovalo je i četrnaest dobrovoljaca – kazali su iz Javne vatrogasne postrojbe.

Prema njihovim informacijama, na tom području  već su ranije intervenirali jer je bilo slučajeva da se nešto zapali. Ovo je drugi požar glomaznog otpada na divljem deponiju u manje od mjesec dana. Početkom lipnja planuo je otpad na Resniku i izgorjelo je četiristotinjak metara četvornih.

Vatrogasci ne znaju uzrok ovoga požara no, prema njihovom iskustvu, požare na divljim odlagalištima uzrokuje ili bačeni zapaljivi  predmet poput cigarete ili se neki materijal na suncu samozapali.

Komentara 10

IV
ivanjska
20:05 02.07.2015.

To smeće bacaju cigani iz bjelovara. Radi se o ekipi snova. Varaju ljude, a smeće bacaju po zagrebu i onda ga zapale da se hrpa smanji. Šef ekipe snova je Milan Krištofac. A komunalno gospodarstvo i policija mu neće ništa jer je nacionalna manjina i radi šta hoće po Zagrebu.

SA
sandrazg2
19:51 02.07.2015.

Romi opet pobacali glomazni otpad po gradu zagrebu..stvarno moras bit naivan da ih zoves da ti nes pociste i to odvezu.

TR
Trnjanec
19:04 02.07.2015.

Je, hoće to tako kad policija ne sankcionira razne "ekipe" koje po stupovima javne rasvjete ostavljaju oglase o besplatnom odvozu otpada. Naravno da smeće negdje mora završiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije