Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija čišćenja

Glomazni otpad odvozi se s najkritičnijih lokacija oko škola, vrtića, crkvi i s pločnika

otpad
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.11.2013.
u 12:47

Točne adrese koje su prioritet pri čišćenju još nisu poznate jer su radnici Čistoće tijekom noći bili na terenu i snimali situaciju

Hrpe glomaznog otpada, koji se već tjednima skuplja na zagrebačkim ulicama, od danas bi trebale biti manje. Naime, Čistoća će za vikend na kritičnim lokacijama po gradu skupljati krupni otpad i odvoziti ga na već ionako prepuna reciklažna dvorišta gdje će ga sortirati i odložiti. Prioriteti pri skupljanju otpada bit će lokacije oko škola, vrtića, crkvi i na pločnicima gdje pješaci ne mogu normalno prolaziti.

Ipak, točne lokacije jučer iz Čistoće nisu mogli reći jer su njihove ekipe tijekom noći bile na terenu i snimale situaciju. Zasad se neće odvoziti sav krupni otpad, već će se samo čistiti lokacije koje su najkritičnije za normalno funkcioniranje. A kada bi se sve hrpe otpada mogle riješiti, ne mogu reći ni u Čistoći jer još traje natječaj kojim se traži najbolji, kažu, oporabitelj na čiju se lokaciju glomazni otpad može odvoziti.

Iz Zagrebačkog holdinga zamolili su građane da do daljega ne iznose glomazni otpad na ulice zbog nemogućnosti njegovog odvoza na odlagalište u Jakuševcu.

"Grad Zagreb i Zagrebački holding trude se u što kraćem vremenskom roku u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode pronaći odgovarajuće rješenje. Do tada molimo građane za razumijevanje i strpljenje. Svaka će gradska četvrt biti na vrijeme obaviještena o novom rasporedu odvoza glomaznog otpada", poručili su.

Podsjetimo, od 21. listopada na snazi je rješenje Inspekcije zaštite okoliša pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, kojim se zabranjuje odlaganje svih vrsta otpada, osim miješanog komunalnog, na odlagalište Prudinec – Jakuševec koje je jedino sanitarno odlagalište otpada na području Grada Zagreba. A iako je Zagrebački holding pozvao građane da se na neko vrijeme suzdrže od odlaganja, velik je dio gradskih ulica pretrpan. Zagrebački holding sklopio je ugovor s Velikom Goricom da se na odlagalištu u Mraclinskoj Dubravi odloži dio krupnog otpada. Bio je to jednokratni ustupak kojim se Zagreb riješio 100 tona otpada, a trajnije rješenje još se traži.

>>'Dobili smo zahtjev da proširimo Preradovićevu, ali policija ne da'

Ključne riječi

Komentara 4

IN
Inat
19:16 30.11.2013.

Kad su gradonačelniku prioriteti garaže, fontane, sto sanacija cvjetnog itd. onda se događa da građanima pada kvaliteta života

DO
Dobarlos
16:01 30.11.2013.

Dajemo tolike pare u gradsku blagajnu da bi gledali smeće na cesti??? Bandit je totalno nesposoban!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije