Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski festival

Glazbeni ugođaj s Prokurativa prvi se put seli u Lisinski

13.10.2011.,  Zagreb- u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog odrzan je koncert- Hrvatske dive- na kojem su nastupile Gabi Novak, Radojka Sverko i Tereza Kesovija Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
09.02.2016.
u 09:00

Ulaznice za koncert u povodu 55. rođendana Splitskog festivala, u srijedu 2.3., mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili na lisinski.hr

Prvi put u povijesti, u svojih 55 godina, Splitski festival gostovat će u Zagrebu i ugođaj s Prokurativa prenijet će u zagrebački hram glazbe.

I to u organizaciji Večernjeg lista. Poklon je to Zagrepčanima i svima kojima su u sjećanju ostale neke od najljepših pjesama poput Vicina “Pisma ćali”, Arsenove “Vraćam se”, Oliverova “Galeba”, Mišine “Proplakat će zora”, Tomine “Leute moj” ili legendarne Merine i Tedijeve “Konobe”. Prije nego što se najpoznatija imena domaće scene okupe na ljeto u Splitu, festival će 2. ožujka gostovati u KD Vatroslava Lisinskog. Nastupit će tamo najomiljeniji sudionici festivala koji su ostavili dubok trag kroz godine održavanja ove glazbene manifestacije.

Ta divna splitska noć...

Tereza Kesovija, Oliver Dragojević, Mišo Kovač te pokojni Vice Vukov kao višestruki pobjednici su sinonimi festivala. Organizator Tomislav Mrduljaš, proslavljeni skladatelj i direktor Splitskog festivala, jamči nezaboravnu večer o kojoj će se dugo pričati.

– Zagreb je pun obožavatelja Splitskog festivala i red je da dođemo za 55. rođendan te poklonimo našim prijateljima u hladnom Zagrebu jednu divnu splitsku noć. Ujedno je to i najava ovoljetnog festivala – ispričao je Mrduljaš.

Hitovi na kojima smo odrasli

U Zagrebu su nastup tako potvrdili Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Marijan Ban, Neno Belan, Hari Rončević, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ana Opačak, Đorđi Peruzović, Ivo Amulić i Damir Kedžo.

Prvi Splitski festival održan je 1960. godine kao glazbeno-modna revija “More-Revija-Split”. Prokurative su jedino utihnule 1991. kad festival nije održan zbog rata. Tomislav Mrduljaš na Splitskom je festivalu od 1985., kada se kao autor pojavio s pjesmom “Što ako ona je tu”, koju je pjevala Vesna Ivić, a već iduće godine nastupio je i kao gitarist i autor u grupi Tutti Frutti.

– Splitski je festival naša glazbena baština, ovo je samo još jedan korak u njezinu očuvanju. Generacije su odrasle na hitovima s Prokurativa, no nemaju svi priliku doći ljeti u Split, nisu svi imali privilegiju uživo čuti te hitove. U srijedu 2. ožujka pozivam sve da nam se pridruže u Lisinskom – pozvao je Mrduljaš. Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili na lisinski.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije