Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u gradskoj upravi

Prvi put se sastali novi šef Holdinga i Bandić. Evo o čemu su razgovarali

ficko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
23.04.2015.
u 14:00

Milan Bandić je prije sastanka s Dejanom Fičkom aludirao da natječaj za nove direktore nije bio transparentan. Glavna tema prvog susreta – otpremnine i planovi rada Holdinga

Novoizabrana Uprava Zagrebačkog holdinga na čelu s Dejanom Fičkom ima potporu i podršku gradonačelnika Milana Bandića. Zaključak je to samog predsjednika uprave Fička nakon jučerašnjeg održanog jednosatnog sastanka, a ni Bandićev dojam nije drugačiji - Fičko će kako je poručio gradonačelnik imati podršku sve dok ne dokaže suprotno.

– Prošlo je izvrsno. Razgovarali smo o operativnim stvarima Grada i Holdinga, konkretnije od toga nema – poručio je Dejan Fičko nakon što je završio sastanak.

Novoizabrani šef zagrebačkog Holdinga svoj plan i program iznosio je samostalno - bez prisutnosti ostalih novoizabranih članova Uprave, sam s gradonačelnikom. I dok je Milan Bandić neposredno prije sastanka sa Fičkom, gostujući na Radio Sljemenu, poručio kako ne može doći do dokumentacije o izboru članova Uprave Zagrebačkog holdinga, aludirajući tako na netransparentnost izbora i indirektno zbog toga prozivajući svoju bivšu suradnicu Sandru Švaljek, Fičko je o tome bio jasan - dokumentacija o izboru nije sporna.

– Pretpostavljam da je gradonačelnik Milan Bandić dobio dokumentaciju i da je pritom formirao stav da je izbor pravovaljan – kazao je Fičko. Za prvoga susreta dvojice šefova Bandić nije propustio spomenuti otpremnine koje su sastavni dio menadžerskih ugovora koje je potpisala nova Uprava, čime ih se štiti u slučaju njihove “političke smjene” odnosno otpuštanja bez valjanog razloga.

Upravo visina otpremnina u slučaju smjene cijele postavljene Uprave, Holding bi koštala tri milijuna kuna, a iznos je to sporan gradonačelniku Milanu Bandiću. – Razgovarali smo o otpremninama i zaključak je da ćemo o tome još razgovarati. Treba možda neke stvari pojasniti – rekao je Dejan Fičko ne želeći otkriti detalje razgovora oko navedene teme.

– Vidjet ćemo hoće li se mijenjati ta klauzula – kazao je nakon našeg inzistiranja. Na pitanje je li od Bandića zatražio dopuštenje za zapošljavanje novih vozača i čistača koji su nužni Holdingu odgovorio je tek kako su razgovarali o redovnim temama. – Bez ljudi tramvaji i autobusi neće voziti – zaključio je novi šef zagrebačkog Holdinga

Komentara 16

LA
LANA555
15:52 23.04.2015.

Razgovarali su ko ce snositi troskove oko graha koi ce se kuhati u maksimiru i dogovor dal ce ju u grah staviti i kobasice

DU
Deleted user
15:16 23.04.2015.

Prilikom ustolicavanja novih voditelja, sefica i sl. trebalo bi ih podvrgnut IQ testu. Makar ne bi bilo nista lose da se to napravi i postojecem rukovodecem kadru.

Avatar liquidsky
liquidsky
19:21 23.04.2015.

Da, sigurno su "prijateljski" razgovarali. Posebice o tome kako kroz 1000 godina izvući Holding iz ubojitog "londonskog" namjenskog kredita kojeg su podigli Bandić i Ljubičić pa sprašili novac u svoje improvizirane investicije, a ne u ono za što je kredit dobiven.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije