Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveameričko natjecanje

Genijalci iz MIOC-a vratili se kući s titulom najboljih na svijetu

MIOC
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
31.05.2016.
u 23:30

Zagrebački su učenici iz XV. gimnazije bili najbolji u konkurenciji čak 200 škola iz cijeloga svijeta, a da bi dobili titulu najboljih morali su riješiti i teorijski i programerski dio ispita na natjecanju.

Glasan pljesak prolomio se Zračnom lukom Zagreb. Majke, očevi, bake, djedovi, braće, sestre i ostala rodbina, pa čak i susjedi, svi su zapljeskali 15-oro učenika iz MIOC koji su se večeras vratili iz SAD-a i to s titulom - najboljih mladih informatičara na svijetu.

Naime, tri su tima sa po pet učenika sudjelovala na sveameričkom natjecanju u informatici u mjestu Nashua pored Bostona, a kući su se vratili s dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom. Ponos im se mogao vidjeti na licu, kao i njihovim profesorima koji su ih pripremali, a kasnije i pratili na natjecanju.

- Pobjeda nas nije toliko iznenadila jer smo bili uistinu odlično pripremljeni, ali svejedno smo bili jako uzbuđeni kada smo čuli da su prozvali naša imena - rekao je maturant Leon Starešinić koji je na ovom natjecanju nastupio već treći put, ali ovoga je puta ostvario najbolji rezultat sa svojim timom.

Zagrebački su učenici iz XV. gimnazije bili najbolji u konkurenciji čak 200 škola iz cijeloga svijeta, a da bi dobili titulu najboljih morali su riješiti i teorijski i programerski dio ispita na  natjecanju.

- Jako smo ponosni na naše učenike kojima je ovo velika motivacija za daljnji rad - rekla je ravnateljica škole Ljiljana Crnković koja je učenike također dočekala u Zračnoj luci. 

Ključne riječi

Komentara 5

VL
vlatx
08:12 01.06.2016.

Bravo!!!

MI
mirtebi
09:27 01.06.2016.

To su vecinom buduci americki i europski gradjani koji ce dobiti posao u svjetski poznatim firmama

NI
niroderobert
10:19 01.06.2016.

bravo i svaka čast cijeloj ekipi! Pokazali ste amerima, švabama, skandinavcima i svima ostalima da imate znanje i da nemate kompleks manje vrijednosti kao naši političari! Iskreno sam sretan zbog ovog i svih prethodnih uspjeha koje ostvaruje ekipa iz Miocaa na informatičkim olimpijadama. P.S Ova vijest je trebala stajati na naslovnici cijeli dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije