Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poskupljenje

Garaža Rebro dvostruko skuplja!

Garaza Rebro
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
19.06.2016.
u 17:15

Korisnici koji u bolnici često zaglave i do šest sati ovaj potez Zagrebparkinga ne odobravaju jer kažu: u bolnicu se mora!

Sat parkiranja u garaži uz bolnicu Rebro od ovog tjedna skuplji je za dvije kune pa, umjesto dvije, košta četiri kune, dok je noćna karta s jedne skočila na tri kune. Korisnici koji u bolnici često zaglave i do šest sati ovaj potez Zagrebparkinga ne odobravaju jer kažu: u bolnicu se mora!

Gdje će doktori parkirati

– Cijena od dvije kune po satu bila je odlična jer je riječ o bolnici i ovdje nitko ne parkira iz luksuza, već iz potrebe. Moram na terapiju sljedeća dva tjedna, a svakodnevno je to od dva do tri sata pa ću razmisliti isplati li mi se više ići autobusom – kazao je umirovljenik Dinko Herljević. Dvostruko višu cijenu parkirnog sata ne odobrava ni Tomislav Čelko, koji smatra da je cijena od dvije kune trebala biti dovoljna za održavanje garaže te da se na njoj ne smije ubirati zarada.

– Ako je investicija otplaćena, nema razloga da se cijena diže – kazao je Čelko. Smatra da bi podizanje imalo smisla kada bi se znalo da se novac prikuplja za gradnju garaže uz neku drugu bolnicu kao što su Klaićeva, Vinogradska ili Sveti Duh.

Vijest o skupljim kartama iznenadila je i brojne zaposlenike.

– Ne parkiraju svi zaposlenici u garaži, no kada nemamo gdje, ostavimo automobil i cijeli radni dan. Do sada nas je to koštalo 20-ak kuna, no nakon poskupljenja, morat ćemo tražiti besplatno parkiranje izvan kruga bolnice – kazao je jedan od zaposlenika.

Iz Zagrebparkinga poskupljenje s dvije na četiri kune nisu pravdali, istaknuli su samo da je cijena prošle godine bila i pet kuna. Tako navode da su je na dvije snizili u studenom, no opet su je podignuli nakon samo pola godine. Razlog poskupljenja, jasno je, manjak je prihoda jer se u garaži na Rebru prošle godine uprihodila jedna petina, odnosno 4,2 milijuna kuna od ukupnih 21,2 milijuna, koliko iznosi godišnji prihod svih garaža.

Da nije došlo do poskupljenja, prihod na Rebru bi se prepolovio na manje od dva milijuna kuna. Nakon ovog poskupljenja, najjeftinija javna garaža je na Sveticama, gdje sat košta dvije kune dok je u užem centru parkiranje najpovoljnije u garažama na Langovu trgu i u Petrinjskoj, gdje od 8 do 21 sat parkiranje po satu košta 4 kune što je i 2 kune niže od cijene parkinga u I. zoni dok noćna karta košta po satu tek kunu.

Prednost parkiranja u garažama u odnosu na parkiranje na ulici uz neograničeno vrijeme je i jeftinija dnevna karta koja u garažama u I. zoni košta 55 kuna dok za nju na vanjskom parkiralištu treba izdvojiti 100 kuna. Što se tiče privatnih garaža, najskuplja je Cvjetni, u kojoj sat košta 12 kuna. Importanne Centar, Importanne Galleria i Kaptol centar sat parkiranja naplaćuju 5 kuna, što je kunu niže od parkiranja u I. zoni.

Promjene i na Savici

Osim poskupljenja garaže, iz Zagrebparkinga je stigla i novost da je parkiranje u ulicama Dobri dol, Gorjanovićeva, Jordanovac (od Kišpatićeve do Lašćinske), Kišpatićeva, Lukovac, Podvršje dopušteno bez vremenskog ograničenja, odnosno da građani koji ondje parkiraju više ne moraju premještati vozila nakon što isteknu tri sata, već će moći kupovati satne karte dok god im treba.

– Vremensko ograničenje parkiranja od maksimalno 2 sata u I. zoni i maksimalno 3 sata u II. zoni primjenjuje se kako bi se korištenje parkirališta omogućilo što većem broju građana, dok u III. zoni ono nije vremenski ograničeno – objasnili su iz Zagrebparkinga. Dodali su da su, uzimajući u obzir specifičnost lokacija uz Rebro, uveli novu podzonu unutar II. zone u kojoj će biti omogućeno parkiranje bez vremenskog ograničenja.

Dio javnih parkirališta na području Savice, koji je također u studenom prošle godine iz druge zone prešao u četvrtu zonu s cjelodnevnom kartom za parkiranje od 10 kuna, ponovno će biti vraćen u II. zonu.

U IV. zoni ostat će parkiralište omeđeno Lastovskom s južne strane, Gruškom s istočne i sjeverne strane, te Gruškom ulicom k. br. 22 sa zapadne strane.•

Komentara 20

DU
Deleted user
20:44 19.06.2016.

Zagreb uzme al Zagreb i dade...Cjeli dan 4 kn?Da je 10 malo je i tom

Avatar dr. Evil
dr. Evil
21:15 19.06.2016.

Bandiceva matematika .... prvo ti nesto stavi u lijevi dzep (na sva zvona) pa ti sutra u tisini uzme jos vise iz desnog dzepa...nista novog u Poganoj Vlaci

VL
vlatx
06:13 20.06.2016.

Ah ti naši novinari, pišu a da ni sami ne znaju što pišu. Riječ je o cijeni sata parkiranja, nikakvo dnevno parkiranje. Da, gužva je za parking u toj garaži ali bila je gužva i dok nije bilo te garaže.. Da su izgradili garažu za zaposlene bilo bi više mjesta za ostale koji dolaze u bolnicu. Da uvedu da oni koji dolaze na pretragu u bolnicu mogu parkirati po 2 kn po satu bilo bi ok, a ostali po 4 kn ili koliko već po satu bilo bi sasvim fer. Ovako dođeš na pretragu i čekaš satima, iako imaš ugovoreni termin, i još te "oderu" na parkingu. Ah di je sada gradonačelnik da riješi situaciju u svojem stilu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije