Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prizor iz bajke

Gradec će ispuniti snijegom, u atriju galerije bit će klizalište, a bajku otvaraju koncertom Vatre

klovicevi
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
25.11.2016.
u 08:30

Bit će ondje i mjesto za najbolji blagdanski selfie, a za trajanja manifestacije također će nastupiti Ljetno kino, Songkillersi, Detour...

Velikim koncertom Vatre 1. prosinca u 20.30 na platou Gradec počet će Advent u Klovićevim dvorima, a uz njihov nastup posjetitelje će dočekati prizor koji će uređenjem podsjetiti na pravu bajku.

Cijeli plato osvijetlit će bezbroj lampica, bit će ukrašen umjetnim snijegom, a borovima i romantičnim imelama oživjet će toplu blagdansku priču. Kako bi posjetitelji mogli napraviti najljepšu adventsku fotografiju s pogledom na katedralu, postavit će okvir iz kojeg će pritiskom na gumb padati snijeg. Na platou Gradec bit će i adventske kućice s raznolikom ponudom gastronomskih specijaliteta. Najmlađe će razveseliti i Laboratorij zabave, koji će održati niz predstava i radionica za djecu, a glazbena će pozornica svaki dan ugostiti bendove u večernjim satima, dok će najzvučnija imena nastupati petkom i subotom.

Već sljedeći petak, 2. prosinca, Zagrepčane i turiste zabavit će Ljetno kino, 3. prosinca Songkillersi, a 9. prosinca Dino Dvornik tribute band. No, na pozornicu će se tijekom adventa popeti i Detour, Nola, Sara Renar, Gretta te Marko Tolja. U samom atriju Galerije Klovićevi dvori postavit će prvo sintetičko klizalište u Hrvatskoj, od visokokvalitetnog ekološkog leda. A na umanjenom primjerku postavljenom u Klovićevim dvorima jučer se “provozala” Sara Đordić iz KK Medveščak.

– Upravo je u atriju davne 1870. godine bilo postavljeno i prvo pravo klizalište u Zagrebu – kazao je ravnatelj Klovićevih dvora Antonio Picukarić, dodajući da su tijekom adventa u Galeriji na rasporedu dvije izložbe: retrospektiva Ignjata Joba te postav koji predstavlja najbolje diplomske radove studenata Akademije likovnih umjetnosti. Manifestacija koju suorganizira RED agencija imat će i humanitarnu notu – prodavat će adventske šalice, a prihod darovati udruzi “Mogu sve”.  

>> Advent u Klovićevim dvorima garantira najbolji provod

Komentara 1

DE
demokršćanin
18:08 25.11.2016.

Kako to da klizalište još nije otvoreno u HNK-u ( igra riječi kazalište-klizalište ),a moglo bi i u dvorani Vatroslav Lisinski.To su baš lijepi prostori za klizališta.Zar ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije