Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prizori kvarta

Fotoaparatima zabilježili detalje Trešnjevke koje izlažu u CeKaTeu

17.12.2014., Zagreb - Izlozba Moja lijepa Tresnjevka u predvorju CeKaTe - Centar za kulturu Tresnjevka. Sasa Martinovic Kunovic, organizatorica izlozbe.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
18.12.2014.
u 15:30

Večeras u Galeriji Modulor CeKaTea izložba 'Moja lijepa Trešnjevka' koja će biti otvorena sve do 16. siječnja i besplatna je za posjetitelje

Panoramske vizure kvarta, jarunsko jezero, novi Park Zvonimira Milčeca, tržnica... samo su dio detalja Trešnjevke koje su svojim fotoaparatima zabilježili njezini sadašnji i bivši stanovnici.

Riječ je, naime, o izložbi "Moja lijepa Trešnjevka" koja se danas u 19 sati službeno otvara u Centru za kulturu Trešnjevka.

Na zidovima Galerije Modulor postavljene su ukupno 24 fotografije dvanaestero autora amatera i profesionalaca, koje su izabrane na višemjesečnom natječaju za izložbu.

– Karakteristično je za Trešnjevku to da se posljednjih godina često mijenja, sve se više gradi i drugačija je vizura kvarta u odnosu na onu prijašnju.Upravo sentimentalni prema onome što nestaje, ali svjesni potrebe za promjenom, željeli smo da građani zabilježe slike i detalje koji su njima omiljeni – poručila je Saša Martinović Kunović, voditeljica Galerije, te istaknula kako je inicijator izložbe bio fotograf Luka Mjeda.

Izložbu trešnjevačkih prizora prati i stolni kalendar za 2015. godinu u kojemu je zastupljen svaki autor s jednom fotografijom.

Radovi se u CeKaTeu mogu pogledati sve do 16. siječnja, radnim danima od 10 do 20 sati, osim praznicima. Ulaz je besplatan, a ovisno o zainteresiranosti ciklus fotografija Trešnjevke će se nastaviti i to tematski, pa će iduća izložba vjerojatno biti ona o portretima Trešnjevčana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije