Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa na sjednici Nadzornog odbora Holdinga

Ferdelji odlazi iz NO-a, ostavku dala i Šitum, ali se predomislila

24.04.2013., Zagreb - Vladimir Ferdelji, kandidat koalicije HSLS-HSS-Zelena lista, za gradonacelnika Grada Zagreba. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/11
30.06.2015.
u 10:00

Većina članova NO-a, od njih deset, odana je gradonačelniku koji kaže da se Nadzorni odbor sastao i donio sve odluke

Vladimir Ferdelji, član Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga, tvrtke koja utječe na standard gotovo četvrtine građana Hrvatske, danas će dati ostavku.

Iz Holdinga odlazi uz jasnu poruku odaslanu gradonačelniku Bandiću – njegova marioneta ne želi biti, a, kako je sam kazao, predugo je gradio svoj ugled da bi ga sada tek tako stavio na kocku. Razlog je odlaska neslaganje s ostalim članovima Nadzornog odbora za trajanja jučerašnje sjednice i rasprave o raskidu ugovora bivšim članovima uprave na čijem je čelu bio Dejan Fičko.

Članovi Nadzornog odbora, po nalogu gradonačelnika Milana Bandića, inzistirali su jučer da se u objašnjenje raskida ugovora navede svih sedam razloga ili grijeha pod kojima je Milan Bandić smijenio upravu izabranu i imenovanu za njegova boravka u Remetincu, dok je Zagrebom upravljala Sandra Švaljek.

Takvom "zahtjevu" gradonačelnika, po kojem Nadzorni odbor mora imati jednako mišljenje kao i Skupština društva kojoj je Bandić na čelu, usprotivili su se jučer Vladimir Ferdelji i predsjednica Nadzornog odbora i pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum.

Dio od sedam već u javnosti predstavljenih grijeha na kojima se sada inzistira da budu istaknuti u objašnjenju raskida ugovora bivšoj upravi trebao bi se odnositi i na Danijelu Franić koja je najprije bila privremena upraviteljica Holdinga, a onda je, baš kao i Fičko i ostala smijenjena garnitura, izabrana za članicu uprave. No čini se da grijesi u širokom luku mimoilaze Franić kao jedinu tako "zaštićenu" članicu bivše uprave.

– Na sjednici se trebalo pod objašnjenje navesti sedam razloga smjenjivanja bivše uprave, a samo nekoliko točaka dalje na dnevnom redu bila je predviđena rasprava po kojoj se novi ugovor trebao ponuditi Danijeli Franić. Nelogično je, ako se inzistira na sedam grijeha, onda se oni odnose i na Franić, naročito onaj po kojem se upravu optužuje da nije donijela plan poslovanja. Očigledno je da je Nadzorni odbor predviđen da bude fikus i da mora imati jednako mišljenje kao Skupština – opisao je jučerašnju situaciju Ferdelji.

Ferdelji i Šitum nakon takve rasprave, potvrđuje to i sam Ferdelji, napustili su sjednicu, a Šitum je, neslužbeno doznajemo, najprije najavila ostavku, no ubrzo se predomislila i od ostavke odustala.

Nakon završetka sjednice NO-a sazvana je i izvanredna sjednica Skupštine društva koju čine Milan Bandić, Vesna Kusin i Slavko Kojić, a na kojoj je navodno bila prisutna i Mirna Šitum, koja je, napustivši sjednicu NO-a, pokazala "neposlušnost" šefu Bandiću, istu onu manu zbog koje je Švaljek postala bivša. Je li Bandić na red pozvao i Šitum to jučer nitko nije želio odgovoriti pa ni ona sama. Jučer se, naime, nakon cjelodnevnih poziva nije javljala na telefon.

Dok je na sjednici Nadzornog odbora bilo burno, što je rezultiralo i sjednicom Skupštine društva, Bandić je jučer tvrdio da o ostavkama ne zna ništa.

– Koliko znam, NO se sastao i donesene su sve odluke – rekao je Bandić. Na pitanje je li ostavku dala i Mirna Šitum koja je isprva napustila sjednicu, Bandić je odgovorio da je "Šitum predsjedala Nadzornim odborom", demantirajući time njezino neslaganje.

Komentara 23

Avatar liquidsky
liquidsky
13:26 30.06.2015.

Haha, Bandić je proziran kao voda, a takva mu je i stručnost. Politkomesar zapovjedio, ustrašeni paževi proveli. Bez srama jer svaka je riječ Velikog Vođe izvršna. A on jadan o tome ništa ne zna. Bravo za Ferdeljija, on jedini ima makar zrno časti. Ostali... doći će vrijeme da se crvene od stida - kad tad.

Avatar tituš
tituš
10:33 30.06.2015.

Nadzorni odbor 10 članova - društvo za visoka beriva .. sve ostalo u rukama je skupštine, čitaj Bandića!

DU
Deleted user
15:11 30.06.2015.

Kad politolog konačno zasvira klavir, treba hitno i temeljito počistiti sav smrad koji je ostavio za sobom... Pošteno od Ferdeljija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije