Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELEKTRIJADA

FER-ovci potukli konkurenciju, ponovo najbolji

elektrijada
Foto: FER
1/6
15.05.2014.
u 11:36

Studenti s Fakulteta elektrotehnike i računarstva pobjedu su donijeli iz mađarskog Siofoka

Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) osvojili su prvo mjesto na međunarodnom studentskom natjecanju Elektrijada 2014. koje je održano u mađarskom Siofoku. Riječ je o natjecanju studenata elektrotehničkih fakulteta iz ovog dijela Europe, dobre rezultate FER-ovci su postizali i ranije, a ove godine slavili su u konkurenciji 1300 studenata s 17 fakulteta. FER je zauzeo 2.mjesto u natjecanjima u znanju, 1.mjesto u natjecanjima u sportu, te konačno 1. mjesto u generalnom plasmanu svih 17 fakulteta.

Ovim rezultatom FER je  obranio prošlogodišnje prvo mjesto u generalnom plasmanu i tako promovirao svoj fakultet u regiji i među europskim studentima. Time se pokazalo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata i djelatnika FER-a. Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje u znanju i sportu na kojem se već pedesetak godina natječu studenti europskih elektrotehničkih fakulteta. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od tisuću studenata, pa ovo natjecanje predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi. Ove godine je sudjelovalo 17 fakuletata od čega pet iz Hrvatske (FESB Split, FOI Varaždin, ETF Osijek, TVZ Zagreb, FER Zagreb). Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. U svakoj disciplini FER predstavljaju najbolji studenti izabrani temeljem uspjeha na fakultetu, međunarodnim natjecanjima i kvalifikacijskim ispitima.

>>Studenti FER-a: Dajte nam da platimo školarine i završimo faks

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije