Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor gradonačelniku

Evo što šef Holdinga kaže o Bandićevu traženju ostavke

holding uprava
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
28.05.2015.
u 16:03

Mislimo da su ugovori usklađeni s vremenom u kojem živimo i otpremnine na koje se ukazuje samo zaštita za naš neovisan rad i zapravo nas štite samo u slučaju takozvane političke smjene. Mi nećemo podnijeti ostavku jer ne vidimo niti jedan razlog kojega bismo to napravili

Na upit hoće li otići sa svojih pozicija u upravi, kako zahtijeva gradonačelnik Milan Bandić, čelnik Holdinga Dejan Fičko kazao je da članovi uprave, njih petero, neće podnijeti ostavke jer nemaju ni jedan valjani razlog zbog kojeg bi to napravili.

–  Mi smo se jučer i pisano i usmeno očitovali gradonačelniku. Mislimo da su ugovori usklađeni s vremenom u kojem živimo i otpremnine na koje se ukazuje samo su zaštita za naš neovisan rad i zapravo nas štite samo u slučaju takozvane političke smjene. Mi nećemo podnijeti ostavku jer ne vidimo ni jedan razlog zbog čega bismo to napravili – kazao je Fičko. Dodao je da su ovi ugovori bolji jer će u slučaju da dođe do političke smjene Holding oni koštati manje nego da su kao i ranije uprave ostali raditi u Holdingu na drugim poslovima.

Na pitanje na koga su i što mislili kada su u pismu naveli da žele Holding bez nepotizma i korupcije Fičko je kazao:

– Naveli smo da nas taj ugovor štiti od utjecaja sitnih političkih interesa u cilju da ne radimo protivno zakonu i da ne podržavamo kao uprava nepotizam i korupciju.

Dodao je da će vidjeti hoće li uzeti otpremnine ako ih se ipak smijeni. Fičko je istaknuo da ne postoji ništa posebno što su oni napravili, a što je gradonačelnika moglo iziritirati da ih pokuša smijeniti. Na upit bi li, da je znao što će se dogoditi, prije tri mjeseca pristao na ovaj posao kazao je da je o tomu teško razmišljati te naveo da je riječ o časnom poslu kojeg kao takvog i prihvaća.

Napomenuo je i da im nitko nije ponudio drugačije ugovore i da za njih vrijede potpisani koji su, kazao je Fičko, usklađeni s vremenom i da nije riječ ni o kakvim menadžerskim ugovorima već ugovorima na četiri godine. Nakon toga, pojasnio je Fičko, njihova jedina prava, ako ne dobiju novi mandat, jest otpremnina u iznosu tri plaće.

– U sadašnjem je ugovoru ta klauzula o otpremnini koja nam je garancija da nas se neće dirati, odnosno da ćemo posao moći obavljati profesionalno – istaknuo je Fičko.

Dodao je i da ne vidi nijedan valjani razlog da dođe do raspuštanja uprave Holdinga.

– Mislim da je gospodin gradonačelnik razuman i da se to ne bi trebalo dogoditi – kazao je Fičko.

Na upit jesu li smijenjena tri stara člana Nadzornog odbora Holdinga i imenovana tri nova (pročelnik za kontrolu Mirko Herak, zastupnik Mirsad Srebreniković te pomoćnica pročelnika Ureda gradonačelnika Andrea Šulentić, Fičko je kazao da nema informacije.

>>Bandić smjenjuje upravu Holdinga jer ga ne “sluša”

Komentara 13

DA
danijelrukavina4
16:36 28.05.2015.

Koliko mi je poznato, izabrani ste putem javnih natječaja na pozicije. Samo Vi radite svoj posao za koji ste izabrani. Ovo Vam je još jedan dokaz da morate raditi maksimalno transparentno. Ako ne budete radili tako, onda ćete biti smiijenjeni, a moguće i kazneno gonjeni. Prema tome, radite. Politika neka Vas ne zamara.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:33 28.05.2015.

Baš Vas briga. Kad Vas smijeni, tužiti ćete se godinama a onda će Vam Grad isplatiti sve plaće koje niste odradili. Plus naravno otpremnina. Dakle, na konju ste.

TO
tor
21:31 28.05.2015.

Nevjerojatan je ovaj hrvatski narod! Što ga više gaziš,on traži još! Zna li netko državu u kojoj se događaju ovakve stvari kao kod nas? Gradonačelnik sa stotinu prijava i pod istragom kroji sudbinu milijunskog grada!! Gradonačelnik Dubrovnika pravomočno osuđen, građani ga ponovo biraju!!!!! Sabo u Vukovaru pravomočno osuđen jedva se miče sa pozicije i uz to viče nisam kriv i lije krokodilske suze!! A narod plješće! To su samo najeksponiraniji i medijski praćeni slučajevi! Koliko toga ima još! Pa zato dragi gradonačelniče metropole uzmite svojim građanima 2,7 milijuna da bi potjerali vama nepodobnu upravu, nije to ništa, građani će biti sretni jer su mazohisti, kad im zavučete ruku u njihove džepove! Što im više kuna otmete, više će vam aplaudirati! A o bivšoj upravi koja je uhljebljena u holdingu nitko više ne brine, nikoga nije briga što ništa ne rade, a porezne obveznike ovog grada koštaju godišnje preko 2 milijuna kuna. I to je kao u redu. Pozdrav svim štovateljima lika i djela gradonačelnika, kao i dežirnim lupateljima minusa na komentare!! O tempora! O mores!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije