Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
male komunalne akcije

Evo na što gradske četvrti troše budžet od 250 milijuna kuna

23.08.2015., Zagreb - Radovi na obnovi sjevernog kolnika Ulice grada Vukovara. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
10.05.2016.
u 17:07

Čak trećina najviše daje za zgrade svojih mjesnih odbora. Zanimljiv je slučaj Donje Dubrave, kojoj je ostalo samo uređivanje prometnica jer su lani riješena igrališta. Evo i drugih najvažnijih projekata...

Uređivat će dječja igrališta, škole i vrtiće, asfaltirati ceste i nogostupe, graditi kanale za odvodnju te zgrade mjesnim odborima – sumiraju li se planovi malih komunalnih akcija gradskih četvrti, to je ono na što će potrošiti gotovo 250 milijuna kuna, koliko na raspolaganju imaju ove godine. Sto milijuna više je to nego lani, što je zasigurno i razlog zbog kojeg većina Zagrepčana do ovog mjeseca nije imala pojma što će se u njihovu kvartu raditi u 2016.

Vijeća četvrti još su u prosincu prošle godine znala da će im se proračun povećati te su, u skladu s time, mogla i planirati radove, ali to, čini se, ipak nisu učinila, budući da je većini čak pet mjeseci trebalo da javno objave radove po svojim lokalnim jedinicama.

Sljedećih sedam mjeseci, stoga, treba krenuti žustro, a predsjednici četvrti koji su se odavno dogovorili sa svojim vijećima što će raditi već guraju punom parom. Posebno je zanimljiv plan Donje Dubrave, kojoj je ostalo samo uređivanje prometnica, budući da su prošle godine uređena baš sva dječja igrališta, za što će na Trešnjevci - jug upravo u 2016. potrošiti minimalno četiri od ukupno 14 milijuna kuna koliko imaju na raspolaganju.

Četiri milijuna odvojit će i Peščenica-Žitnjak, ali ne za igrališta, već za kupnju zemljišta na kojem će graditi društveni dom s mjesnim odborom. A upravo za zgrade mjesnih zajednica, koje se često posjećuju tek dvaput mjesečno, najveći iznos iz malih komunalnih akcija dat će i Stenjevec, Črnomerec, Podsused-Vrapče, Brezovica te Sesvete.

Komentara 12

DU
Deleted user
21:49 10.05.2016.

Male komunalne akcije (MKA) je kretensko ime za dio gradskog budžeta koji je transferiran Vijećima gradskih četvrti da bi se opravdalo njihovo postojanje. Na ovim dirljivim akcijama dosta novaca se i pogubi, ali se i naprave neke korisne stvari pa mjesni političari imaju stanovitu popularnost u susjedstvu.

TH
than
02:07 11.05.2016.

Gradska cetvrt na svako malo.... Da je pameti Zagerb ne bi imao toliko cetvrti, sto znaci manje uhljeba, sto znaci razvoj...

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:24 10.05.2016.

Samo da natječaj prođe- za rodje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije