Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doručak na drveću

Evo kako treniraju lavove u Zoološkom vrtu da sami pronađu hranu

22.05.2015., Zagreb - Osoblje Zooloskog vrta trenira lavove skrivajuci im meso po nastambi. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
24.05.2015.
u 15:05


Lavovi su prvo njušili, a zatim, u kratkom roku, i pronašli meso

Tko prvi, ali i na koji način do mesa. Razmišljali su zasigurno o tome lavovi u Zoološkom vrtu jer su obrok dobili tako da su se za njega trebali i malo pomučiti. Komadiće mesa timaritelji su sakrili među drveće prije nego što su se lavovi uopće probudili, a čim su izašli u vanjski dio nastambe, počela je potraga.

Morali se i potruditi

Kao prave mačke, lavice Ayana i Nyota odmah su nanjušile hranu i krenule tražiti svoje poslastice, dok je lav Leo prve zalogaje džentlmenski prepustio svojim sustanarkama. Zanimljivu potragu promatrali su i posjetitelji ZOO-a te usput komentirali kako bi se lavovi sigurno dobro snašli i u divljini.

– Nažalost, to nije točno. Zapravo, istina je daleko od toga. Ovi lavovi odrasli su u zoološkim vrtovima, baš kao i njihovi preci, a ovakav način hranjenja dio je projekta obogaćivanja životnog prostora, koji se provodi i s ostalim životinjama kako bi se malo potrudili za svoj obrok - objasnio je edukator u Zoološkom vrtu Tomislav Krizmanić te dodao kako se hrana lavovima nerijetko sakrije i na neki drugi način, primjerice u vreću ili kutiju.

Pozdrav posjetiteljima

Najdraža poslastica lavovima, rekao je Krizmanić, svakako je meso pa i ne čudi činjenica da su se odmah dali u potragu za njim. Sljedeći mjesec bit će godinu dana otkad su se lavice i lav uselili u novu nastambu, lavlju stijenu Kidepo, a njihovo zadovoljstvo novim prostorom, kažu u ZOO-u, može se vidjeti svakodnevno. Razigrane Ayana i Nyota nerijetko i pozdravljaju posjetitelje "dajući šapu" preko staklene stijene.

 

Komentara 3

MT
mtintilinic
17:06 24.05.2015.

Vrhunsko novinarstvo, nema što... osnovna informacija nije navedena, a to je, na koji se to točno zoološki vrt odnosi članak? Tek po imenu i prezimenu spomenutog edukatora se može zaključiti da bi se vrt možda mogao nalaziti negdje u Hrvatskoj.

OB
Objektivno...
10:00 25.05.2015.

Znam jednu rođakinju koja je lavica u horoskopu. kako ta nađe meso...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije