Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća

Eksplozija mobitela uništila im cijelu kuću u centru Samobora

25.11.2014., Samobor - U nedjelju ujutro oko 6 sati izbio je pozar na katu kuce, kojega je izazvao mobitel star godinu dana. U kuci zive supruznici Glusic i brat vlasnika kuce Ivana, Zlatko Sancic ciji je i bio mobitel. Vlasnik kuce Ivan Glusic prvi je vi
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/5
26.11.2014.
u 09:36

Mobitel ZTE Blade G zapalio se dok je bio pod garancijom, četveročlana obitelj ostala bez krova nad glavom

Jedan stari CD jedini je nekakvim čudom neokrznut prošao kroz vatrenu havariju koja je prošle nedjelje doslovce "progutala" krov i potkrovlje kućice stare više od stotinu godina koja se nalazi u Ulici Ivana Perkovca u samom centru Samobora.

Vatra ih trgnula iz sna

Sve ostalo – crijep, zidovi, kućne instalacije, laptop, namještaj, dokumenti, u samo nekoliko minuta nestali su u požaru koji je izbio oko 5.30 sati. Glavni krivac za požar zbog kojega je četvero ljudi ostalo bez krova nad glavom je – mobitel, točnije model ZTE Blade G kupljen lanjskog prosinca. Vlasnik uređaja Zlatko Šančić toga je jutra uređaj ostavio u spavaćoj sobi u potkrovlju priključen na punjač, nakon čega je otišao u grad. Brat Ivan sa suprugom Bogdankom i sinom Zdravkom ostao je spavati. Mobitel koji je bio na punjaču tada se, utvrđeno je policijskim očevidom, zapalio i eksplodirao. Kako su zidovi na cijelom katu obloženi lamperijom, požar se ubrzo razbuktao.

– Naša soba nalazi se do bratove. Suprugu, koja i inače ima lak san, probudio je miris paljevine, a zatim je ona probudila mene. Još onako snen sam došao do sobe, koja je već cijela bila u plamenu – prepričava vlasnik kuće Ivan Gluščić. Tada je uzeo lavor koji je punio vodom i polijevao ju po vatri te tako pokušavao svladati plamen, ali uzalud.

– U cijelom tom metežu potpuno sam smetnuo s uma da je u sobi ostao i moj labrador Ezio. Nekako sam se uspio probiti kroz plamen i odvući ga u prizemlje, a taj pothvat stajao me opeklina drugog stupnja koje imam po leđima, ali isto bih učinio i da je vatra bila deset puta jača – grleći svog ljubimca, govori Gluščić.

Požar se proširio

Šestero vatrogasaca stiglo je u roku desetak minuta, a da ugase požar koji se proširio i na susjednu kuću trebalo im je čak dva sata. Iako je požar izbio zbog mobitela koji se još uvijek nalazi pod garancijom, braća čija kuća je izgorjela još uvijek ne znaju hoće li sudskim putem tražiti odštetu. Iako smo cijeli utorak pokušavali doći do glavnog distributera ZTE uređaja za Hrvatsku kako bismo dobili njihov komentar, nitko nije odgovarao na telefonske pozive.

Komentara 12

Avatar dr. Evil
dr. Evil
07:43 27.11.2014.

Sva sreća da je mobitel pod garancijom, sad će dobiti drugi takav...

DR
dragica949
10:30 26.11.2014.

Glavni krivac su neispravne instalacije,osifurači i fid-sklopka,inaće bi svaki kratki spoj izazvao požar.

Avatar Nexus
Nexus
16:12 26.11.2014.

To je sigurno bio mobitel na atomski pogon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije