Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pleška ulica

Dvorište prepuno životinja privlači veliku pozornost prolaznika

Gorica
M.Pulić
27.08.2010.
u 12:03

Konji posavci, koze, svinje, divlje patke, guske, zečevi. Svako malo pojavi se druga životinja.

Adresa Pleška 32 posebno je mjesto u Velikoj Gorici, pomalo nalik na prizore iz kakve dječje slikovnice. U dvorište te kuće često kroz ogradu radoznalo vire djeca, slučajni prolaznici... Razlog tome je iznimna ljubav 26-godišnjeg Mladena Oljače prema životinjama kojih je uvijek prepuno dvorište. Konji posavci, koze, svinje, guske, divlje patke, zečevi... U nekom kutku dvorišta svako malo pojavi se druga životinja.

– Ja sam uvijek poticao nabavu životinja, čisto iz ljubavi i gušta. Ljepše mi je uz životinje nego uz ljude, uz životinje uvijek uživam – kaže Mladen.

Ljubav prema životinjama naslijedio je od djeda, a dijeli je sa svojom djevojkom Sanjom Pavelić (20). Ona s dečkom vrlo rado provodi vrijeme na pitoresknoj farmici i ne smetaju joj poslovi oko životinja.

– Ovo je ostvarenje mog dječjeg sna, uvijek sam takvo što želio – kaže Mladen, no upozorava da svi koji žele kao i on imati dvorište puno životinja trebaju znati da to iziskuje mnogo pažnje i truda. Mladenovo neobično dvorište posebno je postalo zanimljivo javnosti nakon što je uz dvorište sagrađena nova cesta do Zračne luke Pleso.

– Uz ogradu se zna zaustaviti po petnaestak ljudi, promatrati životinje, hraniti ih – priča Mladen.

Naravno, takva pozornost u njemu je pobudila ideje o mogućnosti razvoja nekog oblika turizma, kluba za jahanje, no ideja je još daleko od realizacije. Mladen zasad ima korist jedino od svinja, sve druge životinje na njegovoj farmi mogu spokojno spavati.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
komora
13:28 27.08.2010.

ima covjek pravo, ljepse je uz zivotinje nego uz ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije