Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijene lete u nebo

Zagrepčani ogorčeni: Ne znam što se događa, ali stvarno su pretjerali!

23.01.2017., Zagreb - Trznica Dolac zbog hladnoce ima malo prodavaca, te su cijene vise nego inace zbog vremenskih uvjeta.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
24.01.2017.
u 14:30

U odnosu na prošlu zimu, veći su i računi za grijanje, a češće otkazuju i akumulatori

Ko da je zlatna – opisivali su jučer cijenu zelene salate kupci na Dolcu. Dvije glavice koštaju isto koliko i kilogram teletine, pa su oni, koji su primarno došli po povrće, uglavnom odlazili bez njega.

Glavica salate 35 je kuna. Brokula je 30, blitva 25, koraba 20, a hren čak 40 kuna. Ne znam što se događa, ali stvarno su pretjerali – rekao je Anton Mađer, koji je jučer s Dolca odnio tek krumpir. Kilogram ličkoga pet je kuna, što je, zaključio je, u redu cijena.

Čestitka od 1200 kuna

– Već smo ga prije iskopali i sad se prodaje jer ga imamo u zalihi. Cijene nesezonskog povrća su više jer nam je sve smrznulo, čak i u plastenicima. Ako je nekome baš do zelene salate, taj će je kupiti bez obzira na to koliko košta – objašnjavala je kumica Marija, dok je dekom pokrivala svoju blitvu. Ona i tek nekoliko njezinih kolegica bile su jučer jedine prodavačice na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici. Na svoje štandove dođu, ispričale su, kad je temperatura u gradu u minusu 12 Celzijevih stupnjeva.

– Prodavači koji si to mogu priuštiti na ovakvoj hladnoći ostaju doma – ispod kape, dva šala i tri jakne – promrmljala je Ivana s Dolca. Nije skupo samo na tržnicama, požalili su se Zagrepčani, već i u stanovima te kućama.

– Nikad nismo dobili ovoliki račun za grijanje. Iz toplane, za nas četvero i stan od devedeset kvadrata stigla nam je “čestitka” od 1200 kuna – rekla je Margareta Tvrdeić, dok su se u obitelji Mišić iz Brezovice požalili kako su na grijanje već potrošili deset kubika drva, dok im inače za prosječnu zimu dosta bude petnaest. “Pate” i automobili, već su ranije upozorili iz Autokluba Maksimir, u kojem su objasnili kako se na niskim temperaturama prije prazne akumulatori, zgušnjava se ulje, smrzava tekućina za pranje vjetrobrana, a i voda na dnu spremnika goriva. Kako bi automobili Zagrepčana ujutro upalili iz prve, iz Zagrebparkinga ponudili su mjesečne noćne pretplatne karte po cijeni od 35 do sto kuna, s tim da se vikendom i blagdanom parkira besplatno, naravno, uz kupljenu mjesečnu kartu.

Osam garaža

– Ulazak u garažu moguć je od 17 sati, uz osiguran boravak do devet ujutro. Izuzetak je Rebro, gdje noćno parkiranje traje već od 13 sati do osam ujutro sljedećeg dana – poručili su iz Zagrebparkinga. Parkirati noću može se u garažama Svetice, Gorica, Kvatrić, Tuškanac, Langić, Petrinjska, Rebro i Jelkovec. 

>>Povrće se smrznulo, cijene i 150% više: Za kilogram salate puterice traže i 38 kuna, za tikvice 40

Komentara 74

SX
sudbina x
14:41 24.01.2017.

Svi u tržne centre pa nek onda prodaju. Ionako glume OPG-ove a sve kupuju na zelenoj tržnici Žitnjak. Na zelenoj kupi salatu po pet a prodaje po petnaest kuna. Jabuke kupuju po četiri a prodaju po deset kuna...Te kumice zarađujuju više od direktora nekih poduzeća ako ne vjerujete imam dokaze...

DU
Deleted user
14:54 24.01.2017.

U trgovačkim centrima je salata višestruko jeftinija. Ionako se radi o domaćoj salati, nije promrznuta kao ova s tržnice (a i ova s tržnice je lako moguće kupljena u trgovačkom centru, pa se naknadno smrzla).

DU
Deleted user
14:50 24.01.2017.

Jedva su čekali neku izliku da mogu dignut cijene, muljatori, prekupci i ostala hrvatska sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije