Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biznis

Dugoselci "otvorili" virtualno groblje na kojem se može zapaliti svijeća za najmilije

27.08.2014.
u 12:00

Stranica Eternal Resting Place se fokusira na poznate glumce, glazbenike ili političare, ali se mogu kreirati i "grobovi" za one koji više nisu s nama

Željeli su omogućiti obožavateljima da odaju počast svojim omiljenim idolima. Mnogi fizički niti ne mogu otići do posljednjeg počivališta zvijezdi, pa je društvo iz Dugog Sela osmislilo virtualno groblje, stranicu Eternal Resting Place (ERP), u sklopu koje se uz nadgrobni spomenik može ostaviti cvijeće, zapaliti svijeće ili napisati poruku.

Stranicu vode tek tri tjedna, a već postoje zvijezde čiji su grobovi posjećeniji od onih drugih, pa je tako najpopularniji legendarni američki glazbenik Ray Charles, potom pjevačica Whitney Houston, glumica Marilyn Monroe, nedavno preminuli glumac Robin Williams, te reper Tupac Shakur.

–Web stranca se fokusira na poznate glazbenike, glumce, političare i druge idole iz prošlosti, ali ERP dozvoljava i kreiranje privatnih grobova za voljene koji nisu više s nama - kažu iz Eternal Rasting Placea.

Također, na stranici se može vidjeti i dvjestotinjak biografija poznatih ličnosti, a vode i rubriku vijesti, na kojoj se mogu pročitati najnovije osmrtnice ili podatak piše li se o životu pojedine ličnosti i kakva knjiga. Osim na hrvatsko, orijentirali su se i na inozemno tržište, zbog čega je stranica na engleskom jeziku.

Do kraja kolovoza svijeće i cvijeće se ne plaća, a nakon toga će cijena pojedinog artikla koštati najviše pet dolara.

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:00 27.08.2014.

treba im platiti virtualnim novcem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije