Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ogoljeno i strašno'

Stan u Bandićevoj ulici nudi se za 15 kn: 'Ne bih u ovu šupu ni da mi plate'

državni stanovi
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
18.09.2014.
u 14:00

Stanari zainteresirane građane nisu htjeli pustiti unutra u razgled državnih stanova

– Čak ni da mi daju ovih 17 kvadrata i oni meni plaćaju da stanujem u njima, ni pod razno ne bih se uselio – komentirao je jučer Josip Šimić koji je došao vidjeti kako izgleda stan u Bužanovoj 14 koji po početnoj cijeni od 15 kuna po četvornom metru iznajmljuje Republika Hrvatska.

Riječ je o prostoriji u suterenu, bez sanitarnog čvora.

Ustajalost i plijesan

Njegov obilazak trebao je početi u 11 sati, ali stanari zgrade u kojoj se stan nalazi, objašnjavali su zaposlenici Državne agencije za nekretnine, baš i ne žele nove stanare, pa zaposlenike Agencije, kao ni tridesetak zainteresiranih za, kako su je nazvali, "šupu", nisu pustili u zgradu. Kad je konačno stigla gospođa koja je otvorila vrata zgrade, bilo je 11.20 sati, a obilazak je trajao doslovce dvije minute.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

– To što oni nama žele podvaliti, nije normalno. Pa tko bi dao i kune za nešto ovakvo? – komentirali su oni koji su ušli u Bužanovu 14.

Gotovo dvostruko veći stan, ali u otprilike istom stanju čekao je za obilazak sat vremena poslije Bužanove, u Zvonimirovoj 86. Suteren od 30 četvornih metara, za koji su susjedi odmah upozorili zainteresirane da često poplavi. I zaista, čim se u njega uđe, osjeti se miris ustajalosti i plijesni, a na podu se vide ostaci blata.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

– Ušla sam ja i prije nego što su ga otvorili, mislila sam da će biti ovako. Čim vi osjetite miris vlage u zgradi na ulazu u stan, znate što vas može čekati – rekla je Katica Ivančić dodajući kako 15 kuna po kvadratu nije mnogo, ali u većinu stanova koji se daju u najam treba uložiti još minimalno 15 tisuća eura.

Pet po pet godina

U inozemstvu, komentirali su oni koji su stanove razgledavali, postoji praksa da oni koji usele u stanove, njih i obnove, ali onda ne plaćaju najam određeni broj godina.

– Da su tako uredili, još bih i razmislila, ali ovo je vlažno, ogoljeno i strašno – rekla je Marija Oreški razgledavajući mansardu u Zvonimirovoj 86. Stanovi koji se mogu unajmiti još se mogu pogledati danas, a u najam ih se može uzeti na pet godina, što se onda može produžiti na još pet godina. Od sedam stanova koji su se jučer gledali, ljudima se najviše svidio onaj u Nodilovoj, ali, kažu, zbog licitacija njegova cijena neće sigurno biti ona najniža, od 15 kuna po četvornom metru.

>>Evo što država daje: Za stančić od 17 kvadrata bori se 30 ljudi

Komentara 13

GO
golub
21:25 18.09.2014.

Ako je to Bandićeva ulica nekoliko brda iza zaselka Mamići gornji niti da mi plate tamo ne bi stanovao.

KO
komentatorv3
14:42 18.09.2014.

Bandiceva Ulica 13?

DC
dubravko.crnjak
15:05 18.09.2014.

To je nama naša borba dala...da imamo Bandića maršala ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije