Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Barišić:

'Velikogorička voda pripada Velikogoričanima'

voda
Foto: Kronike VG
14.01.2014.
u 19:16

Nova uredba dovela bi i do porasta cijena vode s 8 na 13 kuna po kubiku što bi bio još jedan udar na budžet Velikogoričana koji sada plaćaju jednu od gotovo najnižih cijena vode.

Sukladno novom Zakonu o vodama, Vlada Republike Hrvatske uskoro će donijeti Uredbu kojom se definiraju granice uslužnih područja za djelatnost vodoopskrbe. Velika Gorica time bi pripala širem sustavu čime bi izgubila ingerenciju nad tom djelatnošću. Gradonačelnik Dražen Barišić smatra da bi to gradu prouzročilo dosta štete te je najavio borbu za goričku vodu, piše portal Kronike VG.

Nova uredba dovela bi i do porasta cijena vode s 8 na 13 kuna po kubiku što bi bio još jedan udar na budžet Velikogoričana koji sada plaćaju jednu od gotovo najnižih cijena vode.

- Voda je naš najveći resurs i zato od nje ne možemo odustati. Mi zadovoljavamo sve kriterije da bi bili samostalno uslužno područje i smatramo da to trebamo biti. Stoga smo uputili dopise resornom ministarstvu i županiji u kojima to tražimo. Ne smijemo ponovno dopustiti ono što se u nekoliko navrata već dogodilo u Velikoj Gorici, primjerice kada je poskupilo grijanje, a mi pritom nismo na to mogli utjecati. Mi imamo svoju vodu, imamo dovoljno kapaciteta. Za uspostavu samostalnog vodoopskrbnog područja potrebno je 2 milijuna kubičnih centimetara vode, a Velika Gorica ima 10 milijuna i kapacitet za još 10 koji konstantno razvija - kazao je Barišić i napomenuo da se u pitanje ne smije dovesti razvoj grada kao niti sama egzistencija 200-tinjak djelatnika VG Vodoopskrbe. Stoga će hitno sazvati sjednicu Gradskog vijeća i tražiti da se konsenzusom zaštiti javno dobro- voda.

>>Veća osnovica plaće djelatnicima velikogoričkih vrtića

Komentara 3

Avatar Azriel
Azriel
13:54 16.01.2014.

nedamo aerodrom, nedamo vodu, vikali su plemenitaši 93, kad su se odvajali od Zagreba.... Sad je puno bolje, Zagreb raste i sve po malo jede ispred sebe, a Gorica živi sve lošije i lošije... Bitno da plemenitaši imaju grad, bezez Bolnice, i masu bitnih stvari.... i tak......

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
20:52 14.01.2014.

Ma problem je taj sto je u V. Gorici na vlasti HDZ. Najskuplji grijanje, pa nije upalilo sad kreće se sa vodom, i gdje je kraj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije