Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon samo 3 godine

Dostavna vozila oštetila kamene ploče u Varšavskoj

26.08.2015., Zagreb - U Varsavskoj ulici su u tijeku radovi na sanaciji ploca. Ostecene ploce mijenjaju se kod Gunduliceve ulice, ali i na dijelu kod Cvjetnog trga.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik MacekPixsell
1/8
27.08.2015.
u 13:30


Prema odluci Gradske skupštine dostavna vozila trebala bi plaćati ulaz u centar grada no još se čeka cjenik

Kamene ploče koje su u lipnju 2012. godine postavljene u Varšavskoj ulici u obnovi cijelog Cvjetnog trga već nakon tri godine moraju se zbog pucanja mijenjati. Radnici tvrtke Kless iz Sesveta jučer su počeli skidati ploče, a o tomu koliko je oštećenih, ovisit će, kažu, i trajanje radova.

Trošak još nepoznat

– Tek skidamo ploče, nakon toga vidjet ćemo što je sve potrebno raditi i to će odrediti trajanje radova – kazali su u tvrtki Kless. Neće se zamijeniti ni neoštećene ploče, a upravo zato ne zna se vrijednost radova te će se trošak sanacije Varšavske znati tek nakon obavljenog posla. Građani govore da su ploče uništila dostavna vozila koja svakodnevno prolaze pješačkom zone Varšavske.

– Svakodnevno prolaze i mala vozila i teški kombiji koji su krivi što su ploče popucale – kazala je jedna stanarka Varšavske ulice.

Velik broj razbijenih ploča u lipnju je primijetio i sam gradonačelnik Milan Bandić koji je potom u Skupštinu poslao doradu Odluke o uređenju prometa prema kojoj će se uvesti simbolična naplata pravnim osobama koje koriste dostavu kako bi se iz tog fonda mogle popravljati ulice.

– Ploče po centru grada skaču kao žabe kad stanete na njih, a da bismo to spriječili, ali i smanjili broj zahtjeva za ulazak u pješačku zonu, uvest ćemo u prvoj zoni naplatu pravnim osobama – kazao je tada gradonačelnik Bandić. Iako je Odluka u Skupštini donesena, još se čeka da gradonačelnik formira cjenik i provede ga u praksi.

Nadzorne kamere

Od prometnog redarstva doznali smo da u njihovoj nadležnosti nije provjera ulaska vozila bez dozvole u pješačku zonu, već da je to u nadležnosti policije.

– Imamo kamere koje pokrivaju ulazak iz Gundulićeve i Varšavsku, no s pomoću njih možemo kažnjavati samo vozila koja se parkiraju – kazali su iz prometnog redarstva.

Ključne riječi

Komentara 5

SW
swimm
13:55 27.08.2015.

a da kamene ploče za promjenu kvalitetnije postave vjerojatno se to ne bi događalo nakon 3 god. Kaj hoćete reći da istu stvar u nekoj od duplo većih EU gradova plaćaju istu stvar svake 3 god ili auti levitiraju

SI
siljo2005
13:54 27.08.2015.

isto ko što su uništili i sve ostale kvalitetno obnovljene ceste u gradu :)

DU
Deleted user
23:49 29.08.2015.

Zna se kome se kaj dovozi i dostavlja - ti nek plate dio troškova obnove i popravaka! Ili nek ti kojima se dobavlja nabave nekakvo vozilo koje bude razvozilo dostavljeno malo po malo, bez oštećivanja ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije