Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdrava prehrana

Domaće voće, povrće, sokovi na zelenoj tržnici u Novom Zagrebu

12.11.2014., Zagreb - U dijelu robne kuce Ambienta Alan Slapar sa svojim suradnicima otvorit ce ekolosku zelenu trznice u sklopu koje ce biti restoran i vjezbaonica.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
06.03.2015.
u 12:10

Na 40 štandova nudit će se bučina ulja, smoothieji, bio čajevi, ghee maslaci...

Domaće povrće, bučina ulja, ghee maslaci, smoothieji, prirodni sokovi i razni biočajevi samo su dio ponude koju će posjetitelji moći isprobati i kupiti na sajmu u organizaciji Zdravog pinkleca, koji će se sutra od 7 do 18 sati održati na GoGreen tržnici u Novom Zagrebu, u dijelu robne kuće Ambienta.

Riječ je o prezentaciji domaćih, eko i biodinamičkih uzgajivača i malih proizvođača prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj. Iz GoGreena, naime, najavljuju održavanje ovakvog tipa sajma barem dva do tri puta tjedno, kao svojevrsno zagrijavanje pred samo otvorenje tržnice, koje je u planu već u travnju.

Nadaju se kako je ovo samo početak jedne pozitivne priče za razvoj hrvatskoga gospodarstva koje će omogućiti malim proizvođačima da se udruže i povećaju zajedno svoje proizvodne kapacitete, te tako započnu ozbiljne pripreme za izlazak na europsko i svjetsko tržište.

U ventiliranom i grijanom ambijentu tržnice posjetitelji će moći razgledati i u miru kušati ponuđene proizvode. A o tome kako su proizvodi došli od polja do njihovih vrata posjetiteljima će moći ispričati većina proizvođača koja sudjeluje na ovom sajmu. Glavni cilj organizatora Zdravog pinkleca i GoGreena je da se ovakav koncept sajma malih proizvođača širi i na više različitih lokacija. U subotu će, naime, biti postavljeno 40 štandova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije