Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo mjesto u gradu

Dobro došli u Šupu – otkrijete li gdje je

16.02.2017., Zagreb -  Interijer kluba Supa koji se nalazi na tajnoj lokaciji, a posjetitelji mogu uci samo sa pozivnicom. Ana Angie Perduv zaduzena je da posjetitelje dovede do kluba.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
18.02.2017.
u 18:30

Ući se može samo uz poziv. I ako vas pusti domaćica - jedna od najpoznatijih hrvatskih pin up djevojaka, Ana Angie Perduv - koja kroz otvor provjerava tko stoji pred vratima

Skrivena je iza teških vrata dodatno zaključanih zasunom, među debelim zidovima koji upijaju svu buku.

Ući se može samo uz poziv. I ako vas pusti domaćica koja kroz otvor provjerava tko stoji pred vratima. No pitanje je hoće li vam se i tada posrećiti. Jer Šupa, novo mjesto u gradu, prima maksimalno 30 ljudi. Smještena je u prostoru bivše šupe u jednom od podruma u centru Zagreba, a lokacija je tajna.

Iz doba prohibicije

Koncept je to poznat u svjetskim metropolama, ali novost u našoj. Na ideju da otvori takav bar došao je Tomo Ricov, a ključeve drži jedna od najpoznatijih hrvatskih pin up djevojaka, Ana Angie Perduv.

– Tzv. speakeasy barovi nastali su 1920-ih za prohibicije u Americi, a obično su se otvarali u podrumskim ili stražnjim prostorijama. No, i kad je zabrana točenja alkohola ukinuta, koncept je ljudima bio toliko zabavan da su ga zadržali – objašnjava Ricov, koji je i sam posjetio niz takvih barova u svijetu. Obično se uz njih vežu i vrhunski kokteli, koji se ne mogu kušati nigdje drugdje, pa su u Šupi angažirali barmena Dominika Bečvardija, koji je osmislio pića sa svojim potpisom.

– To su neobični kokteli s raznim ekstraktima, pa se može popiti i onaj od viskija s javorovim sirupom, sirupom od meda i ljutih papričica. Ili cijeđeni sok od grejpa s vanilijom i ginom, taj mi je najdraži – kaže Angie.

Svaki se vikend popis pozvanih mijenja, a onaj tko uđe, može još nekoga preporučiti. Iako se otvorila početkom lanjskoga prosinca, Šupa je već postala popularna, uglavnom među onima “dubljeg džepa”. Kokteli, naime, stoje i po 70 kuna, a može se naručiti i butelja najskupljeg šampanjca, koja košta i nekoliko tisuća.

– Kada pripremamo tulum, obično odredimo neku lokaciju izvan Šupe, tzv. meeting spot, pa ja dođem po uzvanike. No nitko se još nije izgubio – ističe Angie.

I ne izlazi se tako lako

Ovakvim su barom, dodaje Ricov, željeli afirmirati koktel-kulturu, koja je u Hrvatskoj još u povojima.

– Ideja je bila i da koktele ljudi više ne povezuju s plažom. I da ih “podignemo” na veću razinu. Za vrhunske koktele potrebno je vrijeme pa se u Šupi rade od pet do deset minuta – ističe Ricov.

Uređenjem su pak željeli stvoriti kućnu, atmosferu dnevnoga boravka, a čini se i da su uspjeli. Jer svi koji dođu, ostaju cijelu večer.

– Nismo unajmljivali dizajnera. Djelo je to skupine entuzijasta, donijeli smo kristalne lustere, umjesto tapeta postavili materijal kojim se presvlači namještaj da dobijemo dojam pliša, a slike smo donijeli od kuće – dodaje Ricov.

Lokaciju ni mi nećemo otkriti, a savjet je: nađite vezu za upad.

Komentara 4

GI
Gips
10:16 19.02.2017.

Koga briga gdje je to kad je i tamo porez od 25%

VI
Vito
07:40 20.02.2017.

– Ideja je bila i da koktele ljudi više ne povezuju s plažom. I da ih “podignemo” na veću razinu. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Samo snobovi piju kad i što ne trebaju. __________________________ Pijancima je i tako svejedno što im se ulijeva u u grlo i gdje im se ulijeva u grlo. _______________________ Tipično malograđansko ponašanje nedozrelih "odraslih" osoba koje ne znaju što je život pa se prenemažu razgovorima o ukusu i okusu alkohola pomiješanog sa svime i svačime. ___________________ Najsmješnije od svegha je to što takve nedozrele osobe čitaju "večernjak", a ne neke poslovne novine ili još bolje stručne novine o pićima i gastronomiji. __________________ Jer takvi članci sigurno ne mogu niti do portira stručnih novinarskih kuća, kamoli do novinara stručnjaka koji prate gastronomiju i alkoholne mješavine. ___________________ Ali alkoholičarima je i tako svejedno tko ih pozva na opijanje

ZZ
zzz
16:30 19.02.2017.

Inače volim nove koncepte, no ovo mi nije interesantno. Tim više zbog visine cijene i "tajanstvenost". Hvala, preskačem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije