Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje na Kornate

Dobar potez DVD-a iz S. Kraljevca, voze maraton za kolege

28.08.2014.
u 10:16

Ideja je krenula od DVD-a Sesvetski Kraljevec i biciklističkog kluba Sutla. U četiri dana prijeći će 312 kilometara

Točno u 7 sati ispred Arene Centra krenuo je danas biciklistički maraton posvećen kornatskoj tragediji.

Cilj je stići do Vodica u roku od četiri dana i prijeći 312 kilometara, kako bi stigli položiti vijence na dan stradanja 13 vatrogasaca. Ideja je krenula od DVD-a Sesvetski Kraljevec, čiji su članovi također članovi Biciklističkog kluba Sutla koji su htjeli odati počast ne samo poginulim vatrogascima, nego i njihovim kolegama koji se svakodnevno suočavaju s opasnostima. Početak maratona označio je gradonačelnik Milan Bandić.

– Preko Slunja, Korenice i Obrovca ići će 61 sudionik, a četvrti dan stižemo u Vodice. Cijeli maraton osigurava policija koja će biti na čelu kolone. Na začelju kolone prati nas vatrogasno vozilo koje će prevoziti osobne stvari biciklista. Donirat ćemo i pet kaciga od novca koji smo prikupili za kotizacije – rekao je Zlatko Matijević iz BK Sutla. Od 61 biciklista 31 je vatrogasac, dok im se u Korenici pridružuje još sedam policajaca.

– Ima nas iz Slovenije i Hrvatske pa već možemo reći da je prvi biciklistički maraton za kornatske vatrogasce međunarodnog karaktera – kaže Matijević i dodaje kako će sljedeće godine maraton produljiti za jedan dan, kada će posjetiti Kornate i mjesto stradavanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije