Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepouzdan prijevoz

Do stanice pješače kilometrima i onda još cijeli sat čekaju bus

20.5.2015.,Zagreb -  Prica o autobusnoj liniji kroz naselje Jakusevac koju gradjani zele. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
22.05.2015.
u 09:48

Iz ZET-a kažu da se radi na produljenju linije, a autobus bi stajao kod Kamenarke

Stanovnici naselja Jakuševec svaki dan pješače dvadeset minuta do autobusne stanice kod doma zdravlja u Dugavama.

Jedino ZET-ovom linijom 220 Glavni kolodvor – Dugave imaju direktnu povezanost s gradom.

Premalo polazaka

No, za taj su autobus barem sigurni da će doći kako i piše po voznom redu. Kroz glavnu ulicu u naselju, Jakuševečku, voze dvije linije koje povezuju Zapruđe i Strmec Bukevski te Sase, no imaju premalo polazaka s obzirom na potrebe stanovnika naselja, koje se posljednjih godina proširilo. Novih stanovnika posebno ima ulica Kamenarka, koja nikako nije povezana. A i kad pješače kilometrima do Jakuševečke, gotovo nikad autobus ne dođe na vrijeme.

– Ne možeš se u njega pouzdati kad ideš na posao ili djeca koja idu u školu u Dugave – kažu Đurđica Polović i Ivanka Štrek.

Srednjoškolce su, pak, roditelji primorani razvoziti do javnoga prijevoza.

– Popodnevna smjena u školi završava u 19 sati, do Zapruđa se dođe do 19.30, ali sljedeći autobus ide tek u 20.30 – kaže Darinka Vrban. Nedjeljom, pak, linije voze samo dva puta dnevno, a na to se žale i volonteri Logističkog centra mladih, koji putem različitih programa razmjene studenata u Jakuševac dovode strance.

U sezoni, od 1. svibnja do 1. prosinca, Centrom, u kojem imaju i sobe za spavanje, prođe 70 tisuća stranih studenata, a svi se žale na daljinu i nepovezanost.

– Otkako smo otvorili Centar prije pet godina, tražimo od ZET-a neku bolju opciju. Bili smo primorani kupiti kombi – kaže voditelj Centra Dino Ivanda te dodaje da se studenti snalaze i stopiranjem. ZET-u je brojne dopise uputio i Mjesni odbor Jakuševac i gradska četvrt Novi Zagreb – istok.

Izmjena trase 220

– Dopise šaljemo već četiri godine. Minibus, a ZET ih je nedavno nabavio nekoliko, bio bi dovoljan za potrebe otprilike 2700 stanovnika – kaže predsjednik MO Jakuševac Ratko Bedeković. Iz ZET-a kažu da se planira izmjena postojeće trase 220. Autobus bi vozio postojećom trasom do raskrižja Svetog Mateja i Kauzlarićeva prilaza, gdje bi skrenuo desno, pa Sarajevskom i Vatikanskom dalje redovnom trasom do Glavnog kolodvora. Stajao bi na Sarajevskoj kod ulice Kamenarka.

– Trenutačno se radi na osiguranju prometno-tehničkih uvjeta definiranih zapisnikom s komisijskog očevida – kazali su iz ZET-a.

Komentara 4

SM
SmellsLikeŠit
10:00 22.05.2015.

uuuuuu pješače čak 20 min. Strava i užas!

DU
Deleted user
15:25 22.05.2015.

Pa da jedan običan prijevoz ne mogu riješiti a niti ne plaćaju iz svog džepa. Izbacite te neradničke penzionere iz ZET-a i zaposlite djelatnike koji će raditi!!

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
20:10 22.05.2015.

Kaj ne nazovu radio Sljeme srijedom nakon 10.30h kad je BigBoss u programu i mam će dobiti to kaj traže ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije