Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JVP Zagreb proslavio rođendan

Djeci i odraslima pokazali kako spašavaju ljude od vatre i vode

Dan otvorenih vrata na kojem su vatrogasci izvodili pokazne vjezbe i druzili se s gradjanima.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
13.10.2014.
u 09:18

Vatrogasci otkrili građanima kako su spriječili katastrofe tijekom 3200 intervencija prošle godine

Kad narastem, želim biti vatrogasac – veselo je zaključio četverogodišnji Marko Ivanković koji je u subotu s roditeljima posjetio Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) Grada Zagreba na njihovu Danu otvorenih vrata u Savskoj. Mali Marko jedan je od više od tri tisuće posjetitelja manifestacije koja se od 2003. godine održava svakog listopada, a isprobao je, kaže, sve čime se bave i sami vatrogasci.

Oduševljenje najmlađih

– Ušao sam u vatrogasni kamion, sam sam gasio vatru, gledao kako se dečki spuštaju sa zgrade, a vozio sam se i u čamcu i jeo kestene – opisao je Marko jutro koje je za vikend proveo u Savskoj. Oduševljena programom bila je i šestogodišnja Lucija Miholić, koja je sa zanimanjem pratila jednu od pokaznih vježbi zagrebačkih "vatrenih dečki".

– Oni samo utrče u zgradu, vidjela sam ih, iako sve gori, ne boje se – prepričavala je razrogačenih očiju sjedeći na vratu svog tate kako bi bila što viša i iznad stotine djece imala najbolji pogled na vježbu koju su vatrogasci izvodili. Kako je rekla Lucija, na Danu otvorenih vrata svidjelo joj se sve, a vatrogasce "baš voli". Upravo to bio je i cilj Dana otvorenih vrata. Približiti vatrogastvo građanima, ali i prikazati im kako se štititi od požara.

Godišnje čak 3200 intervencija

– Godišnje imamo prosječno 3200 intervencija i želimo da Zagrepčani imaju povjerenja u nas – rekao je zapovjednik JVP-a Grada Zagreba Mladen Malčić te dodao da je Dan otvorenih vrata ujedno i proslava rođendana postaje. Ove godine JVP napunio je 104 godine, a jedino što bi uljepšalo slavlje, istaknuo je zapovjednik Malčić, jest još veći broj kolega.

– Sad nas ima 350 u ovih pet postaja. Još tri postaje trebaju se izgraditi tako da će nas uskoro biti još 270 – rekao je zapovjednik Malčić. Danu otvorenih vrata pridružio se i Večernji list u čijem su se kutku dijelili baloni i časopis Radost.

>> Najmlađi Zagrepčani gasili požar, vozili se u čamcu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije