Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni buvljak

Djeca s Kozari boka sutra prodaju igračke da mogu igrati košarku

24.3.2015., Zagreb -  Djeca iz zagrebackog naselja Kozari bok organiziraju humanitarni buvljak, kako bi pomogli svom kosarkaskom klubi Istok. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
26.03.2015.
u 13:30

Košarkaški klub Istok se financira samo od članarina i treba im novac za natjecanja u sklopu prvenstva Hrvatke u koje su se nedavno plasirali. Buvljak je u subotu 28.3. od 11 sati na parkiralištu Kozari Bok 57, a u slučaju lošeg vremena u MO Kozari Bok IX. odvojak 11

–Dugo smo ovo čekali. Bolje da treniramo, nego da smo pred televizorom. Više smo se i zbližili. Družimo se i poslije treninga – istaknula je Ivana Pavić (15) koja pomaže treneru Siniši Baćaniju u treniranju najmlađih košarkaša KK Istok gdje igraju djeca iz Kozari puteva i Kozari boka.

Poručila je to Ivana prije mjesec dana kada je predstavljen uspjeh ulaska kluba u prvenstvo Hrvatske za juniorske i kadetske uzraste. Za mlade s periferije Zagreba, kaže Baćani, to je od velikog značenja.

Riječ je o kvartovima s oko 15 tisuća ljudi, od čega je 15 posto Roma. Upravo te mlade košarkaške nade 28. ožujka organiziraju humanitarni buvljak na kojem će prodavati svoje igračke kako bi skupili novac za odlazak na natjecanja, ali i da osiguraju prostor za treninge.

– Donijet ću neke svoje plišane medvjediće. Neće biti skupi, samo 10 kuna - rekla je 9-godišnja Lorena i dodala da joj nije problem odreći se igračaka zbog kluba.

–Volim košarku, često gledam utakmice na TV-u, a najdraži klub mi je Cibona - odlučna je ova buduća profesionalna igračica.

Na buvljaku će prodavati i stripove, crteže, figurice. Nikola (14) i Luka (9) izradit će narukvice.

–Šarene gumene narukvice sada su hit, pa će se vjerojatno najviše i prodavati - najavili su.

Uporni i vrijedni klinci tako će se odreći nekih vlastitih stvari kako bi što više mogli trenirati i odlaziti na natjecanja. Košarkaški klub Istok ne podupire nijedna institucija, financiraju se isključivo od članarina. No, nemaju svi roditelji iz Kozari puteva i Kozari boka novca, iako je riječ o jednoj od najjeftinijih članarina, od 60 kuna.

–U minusu smo 6000 kuna od neplaćenih članarina i prioritet je na buvljaku skupiti novca približno tome - rekao je Siniša Baćani, te dodao kako se nada da će imati i da početkom travnja muški tim pošalje na natjecanje u Osijek.

U klubu je 33 djece od 7 do 15 godina.

– Oni vam za rođendan naprave tortu, o vama pišu sastavke u školi, šalju razglednice s mora... Mi nismo samo sportski klub, nego i obitelj – poručio je trener i dodao da mu je cilj bio uključivanje djece iz Kozari puteva i Kozari boka u društveni život, dalje od poroka, nasilja i prepuštenosti ulici.

Humanitarni buvljak je u subotu na parkiralištu Kozari Bok 57, a u slučaju lošeg vremena u MO Kozari Bok IX. odvojak 11, od 11 do 15 sati.

Komentara 2

SJ
sandor jancarevic
22:24 30.03.2015.

Drago mi je što vidim, sada je "trener", Sinišu jer sada znam gdje je i opet postoji nada da će mi jednog dana vratiti novce koje mi duguje. Žao mi je što djeca rasprodaju svoje igračke i dragocjenosti kako bi bi spasili klub koji im je , malte ne, "sve u životu". U mojm mislima postoji osnovana sumnja da će Siniša, jednog dana nestati, kao što je nestao iz Osijeka, kada bude počelo izlaziti na vidjelo da je Siniša imao važnu ulogu kod odljeva novaca iz kluba. Ne mogu ni zamisliti kako će se djeca i roditelji osjećati kada shvate da su prevareni i pokradeni.

ZG
zgbuco
12:34 28.03.2015.

To je tak kad svaka ulica u gradu hoće imati nekakav svoj klub. Možda nebi sad morali prodavati igračke, ali im je glavni sponzor na neplaniranom odmoru. Ak si na bilo koji način hoćete napuniti svoj osobni proračun, osnujete neku udrugu ili neki sportski klub, u to uključite i djecu, a kad zapne lovite na suosjećajnost jer su djeca u pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije