Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oŠ TRNJANSKA

Djeca, roditelji i učitelji uredili školsko igralište

23.05.2015., Zagreb - U Osnovnoj skoli Trnjanskoj ucitelji, roditelji i djeca organizirali su veliko uredjenje skole. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
25.05.2015.
u 10:00

Akcija uređenja okoliša škole planira se od jeseni, a završava 15. lipnja otvorenjem igrališta

Iako je bila subota, Osnovna škola Trnjanska bila je puna učenika, nastavnika i roditelja. Ipak, u školi se nije učilo, a umjesto knjiga, bilježnica i školskog pribora koristile su se bušilice, kistovi, boje, lakovi, čekići i čavli. Naime, cijela se zajednica okupila da uredi okoliš škole.

– Ideja je odlična, svi smo se okupili, brusimo, šmirglamo, bojimo i lakiramo palete te ostali drveni materijal od kojeg će se raditi stolovi i klupe za učionicu na otvorenom – rekla je Leona Bučkal, koja je sa suprugom Dadom od ranog jutra, unatoč kiši, sudjelovala na radovima. Njihova je kći Antonija s kolegama izrađivala ukrase od plastike. Većina materijala koja se koristila bio je otpad, s obzirom na to da se akcijom potiče recikliranje.

A cijela se akcija u školi pripremala od jeseni, uz organizacijsku pomoć Akupunkture grada, dok se posljednja tri tjedna intenzivno radilo na prikupljanju materijala.

– Pitali smo učenike što bi htjeli urediti i promijeniti, jer nam je njihovo mišljenje najvažnije, te smo krenuli s radovima – objasnila je Jasna Haraminčić Kleščić, učiteljica razredne nastave koja je preuzela organizaciju samog događaja, zajedno s predstavnicom Vijeća roditelja Marijom Šuk, u čijem su se dvorištu obavljali pripremi radovi.

– Susjedi su vidjeli da se okupljamo u dvorištu i radimo pa su se i oni uključili iako njihova djeca uopće više ne idu u školu – rekla je Jasna Haraminčić Kleščić te napomenula kako se akcija nastavlja do 15. lipnja kada se očekuje svečano otvorenje obnovljenog igrališta.

– Željeli smo pozitivno utjecati na svijest sugrađana o važnosti međusobne suradnje – objasnila je ravnateljica Nada Šimić te napomenula kako je odaziv roditelja izvanredan. Smatra i kako je akcija dokaz da se roditelji mogu aktivno uključiti u rad i uređenje škole. A upravo je zbog angažiranosti cijele lokalne zajednice akciju svojim dolaskom podržao i gradonačelnik Milan Bandić.

Komentara 1

MI
millwall
13:14 25.05.2015.

Bravo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije