Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKA SKUPŠTINA ODLUČILA

Dio zastupnika iz revolta napustio sjednicu: Borongajska tržnica seli na terminal Dubec

borongaj, tržnica
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
21.07.2016.
u 21:55

Potpredsjednik zagrebačka Gradske skupštine Davor Bernardić kazao je da SDP ne želi "držati lojtrice" humanoj deložaciji tržnice na Borongaju.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su na sjednici donijeli odluku o preseljenju borongajske tržnice na terminal Dubec, a toj odluci oštro su se usprotivili zastupnici SDP-a koji su zajedno s HSLS-om, HNS-om i nestranačkim zastupnicima Vladimirom Ferdeljijem i Sandrom Švaljek napustili sjednicu.

Tržnica Borongaj tako seli na područje sjeverno od autobusnog terminala na okretištu Dubec, omeđeno parkiralištem na istočnoj strani, Dubečkom ulicom na sjeveru i pješačkom stazom na zapadnoj strani.

Potpredsjednik zagrebačka Gradske skupštine Davor Bernardić kazao je da SDP ne želi "držati lojtrice" humanoj deložaciji tržnice na Borongaju na drugu lokaciju i pozvao ostale da ne podrže odluku. Nakon toga su napustili sjednicu, a priključili su im se HNS, HSLS te nestranački zastupnici Vladimir Ferdelji i Sandra Švaljek.

Unatoč njihovom napuštanju sjednice, bilo je kvoruma pa je 27 zastupnika jednoglasno izglasalo tu odluku.

Zastupnici Gradske skupštine prihvatili su i točku o zakupu poslovnog objekta tvrtke Omega software za smještaj predškolske djece u Novom Zagrebu - Istok, naselje Jakuševec, na vrijeme od deset godina, za korisnika Dječji vrtić Tratinčica. Iznos mjesečne zakupnine je 130.000 kuna bez PDV-a.

>> Ne daju se: Trgovci skupljaju potpise protiv zatvaranja placa Borongaj

Komentara 5

DR
drjusup
15:15 22.07.2016.

Ovo je Sirija, a ne tržnica.

UZ
UDBA_ZAGREB
23:02 21.07.2016.

Opet Miletov kriminal. Grad Zagreb ne gradi vrtiće nego će prostor za vrtić unajmiti od privatne tvrtke koja je u poslovnom odnosu sa Gradom i to po neviđenoj cijeni od 130.000 kn plus Pdv MJESEČNO. Nevjerojatno dokle ovo ide. znači Grad Zagreb će od naših novaca plaćati privatnoj tvrtki 1.900.000 kuna godišnje za NAJAM prostora za vrtić. A s obzirom da je ugovor na 10 godina, Grad Zagreb će isplatiti za NAJAM ukupno 19 milijuna kuna. Nevjerojatno. Za te novce mogu se izgraditi 3 vrtića. Ako ovo nije za Uskok onda stvarno...

MA
mahala
22:32 22.07.2016.

Ljudi moraju radit i to je točno. Međutim kako izgledaju štandovi to je prestrašno i tu im nije mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije