Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužve diljem grada

Dio Slavonske i Ilice asfaltiran. Gdje se radi i koji su alternativni smjerovi?

Slavonska radovi
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
31.07.2014.
u 14:00

Zagrebačke prometnice sljedećih mjesec dana veliko su gradilište, no iako je uređenje najvažnijih ulica ostavljeno za vrijeme godišnjih odmora kada je grad poluprazan, gužve se svejedno stvaraju

Danas će u promet biti pušten dio asfaltirane Slavonske avenije od fontana do petlje na Držićevoj te dio Ilice, od Republike Austrije do Vodovodne.

Čekalo se ljeto

Prema informacijama iz Zagrebačkih cesta, preostali dio Ilice do Selske bit će završen do ponedjeljka, dok će se radovi na Slavonskoj otegnuti sve do 18. kolovoza. Radovi na te dvije ključne ulice za odvijanje prometa stvorili su gužve koje vozači teško podnose.

– Ništa neočekivano, no ovo je jedini trenutak u godini kada možemo obaviti te radove pa molimo sve koji se nađu u gužvi za strpljenje – kazao je Alen Gospočić, šef Zagrebačkih cesta koje će do kraja kolovoza danonoćno skidati stari i postavljati novi asfalt diljem grada.

Foto: Milan Ilić

Grafika: Milan Ilić

Gospočić je objasnio kako će sljedeći tjedan nastaviti sređivanje dijela Ilice od okretišta Črnomerec do Sokolske te dodao da se radovi na Slavonskoj odvijaju u više faza, no da će ona cijelo vrijeme biti prohodna jednim trakom u svakom smjeru. Osim vožnje u koloni, vozači pak zbog radova moraju računati da neće moći skrenuti u sve ulice.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Tako od danas mogu koristiti križanje Slavonske s Krugama te Slavonsku do petlje s Držićevom, odakle će se ravno moći sjevernim kolnikom ili pak sići na Držićevu prema sjeveru i jugu. Voziti se neće moći južnim kolnikom Slavonske avenije od petlje do Heinzelove.

Dio po dio

Radovi na toj dionici trebali bi trajati tri dana pa očekujemo da ćemo u ponedjeljak već krenuti u treću fazu i asfaltiranje sjevernog kolnika od Heinzelove do Držićeve. Tada će se promet odvijati južnim, obnovljenim kolnikom, a vozači neće moći iz smjera Heinzelove sići prema sjeveru ili jugu – objasnili su iz Zagrebačkih cesta.

Nakon tih radova još će ostati asfaltiranje i zatvaranje sjevernog kolnika od petlje do fontana. Uz ove radove obnavljaju se i druge ulice. Kopa se u Jukićevoj koja bi trebala biti završena u subotu, Savskoj u kojoj se obnavlja pruga od Vukovarske do Cibone, te Vodovodnoj u kojoj će radovi potrajati sve do rujna.

Obnavlja se i Mesnička koja će biti zatvorena do sredine listopada pa se do Gornjeg grada vozi obilazno preko Ilirskog trga.

Grad prepun radova, najteže kroz Slavonsku, Ilicu i Savsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije