Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloupotreba tuđe imovine

Deložirana iz gradskog stana jer ga je godinama iznajmljivala

Deložacija
Foto: ilustracija
10.01.2014.
u 12:10

Sanja Lukačević negira optužbe i tvrdi da nije pribavila ekonomsku korist, te da se u stan u Vojnovićevoj uselila još za ratnih godina kao izbjeglica

Gradski stanovi dani na korištenje građanima prilika su za stjecanje vlastite imovinske koristi – pokazao je to jučerašnji slučaj deložacije stanarke Sanje Lukačević koja je koristila stan u Vojnovićevoj 19.

Stekla imovinsku korist?

Stan od 42,60 četvornih metara morala je vratiti, no ona ga je unatoč sudskom rješenju o ovrsi, kako poručuju iz Grada, iznajmljivala. Iako se Lukačević ne nalazi na listi prvenstva za dodjelu stana u najam, niti je podnijela zahtjev za odgodu, tek je jučer radi zaštite gradske imovine obavljena deložacija.

– S. L. nije imala pravo jer bi inače mogla legalizirati svoj ilegalni status baš kao i 900 drugih građana. U mirnom postupku nije vratila stan, a sud je 15.  ožujka 2011. godine donio rješenje o ovrsi kojim je deložacija zakazana. Iznajmljivanjem si je pribavila imovinsku korist – poručila je  Jasminka Lukač, pročelnica za imovinskopravne odnose.
Lukačević pak negira da je iznajmljivala stan.
– Ispada da sam na stanu zarađivala pa mi je sada žao što to nisam i radila. Stan su koristili neki članovi moje obitelji – požalila se. U stan u Vojnovićevoj ušla je ratnih godina kao izbjeglica iz Sunje.

Računala na deložaciju

– Unajmili smo taj stan u Vojnovićevoj od čovjeka koji je živio u inozemstvu. On je ubrzo umro darovavši stan Gradu i tada smo dobili potvrdu da u stanu možemo ostati – kazala je. Istaknula je da su za stan uredno plaćeni svi računi te da se za njega nije borila iako nema u vlasništvu nikakvu imovinu pa je i računala da će jednoga dana doći do deložacije.

Komentara 6

GO
golub
13:27 10.01.2014.

Kad bi se samo znalo koliko ovakvih u Zagrebu ima.

Avatar tajar
tajar
17:22 10.01.2014.

Zar Ministar Ranko Ostojić nema novaca da kupi policijskim službenicima rukavice, već ovi moraju grijati ruke u džepovima?

MO
moskito
16:53 10.01.2014.

Prosetajte malo ljepom nasom od mora pa do slavonije pa ce te vidjeti koliko ima takvih nekretnine i lopovluka. Koliko jos danas srba iznajmljuju stanove koji nisu njihovi a zive u srbiji i dolaze samo po eure u Hrvatsku.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije