Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deložacija u Heinzelovoj

Kuću napustili svi članovi obitelji Brčina, Marijan sjeo u auto i odjurio

kolaž deložacija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/36
23.05.2016.
u 22:03

Kuća Brčininih jedina je koja Gradu Zagrebu smeta za proširenje Branimirove ulice te je žele sravniti sa zemljom

Cijeli dan trajala je deložacija obitelji Brčina iz kuće u Heinzelovoj 54c zbog proširenja Branimirove ulice. Oko 13 sati kuću su napustili svi članovi obitelji Brčina, osim Marijana, a on je na kraju sam izašao iz kuće oko 21.20 sati, iako je ranije rekao da će izaći samo mrtav. Kako pišu 24 sata, Brčina je sjeo u auto i odjurio u nepoznatom pravcu, a obitelj će vjerojatno noćas spavati kod prijatelja.

Policija je jutros trakom ogradila dvorište kuće obitelji Brčina. Oko 8 sati pred kuću je stiglo šest kombija s oko 60 interventnih policajaca koji su počeli pregovarati s obitelji Brčina. U Heinzelovu su oko 9.30 sati stigli ovršitelji, a na mjesto događaja stiglo je i vozilo Hitne pomoći. Oko 10.10 sati policajci su ušli u dvorište s ovršiteljima te je započela deložacija obitelji Brčina. Oko 10.50 sati počelo je iznošenje stvari iz kuće, a Marijan Brčina ostao je u kuhinji čekati razvoj situacije. Stigla je i odvjetnica obitelji Radmila Bonifačić koja nam je rekla da su u kući Brčina, njegova supruga, snaha i dvogodišnja unuka. Najavila je tužbu protiv države jer je Brčina bio vlasnik kuće nakon čega su mu poništili kupoprodajni ugovor.

Kuća Brčininih jedina je koja Gradu Zagrebu smeta za proširenje Branimirove ulice te je žele sravniti sa zemljom, pišu 24 sata.

– Ja sam s njima surađivao i sve do zadnjeg dana, oni su to sve pobijali. To nije normalna deložacija, nego prisilna. Vjerujem da gospoda iz policije represiju neće vršiti, a s moje strane, onaj tko dođe – neće biti nasilan. A dalje je na vama – kazao je na ogradi kuće jutros Marijan Brčina. 

– Nasilno ne možete ući, a možemo mirno pregovarati i dogovarati se – kazao je policajcu Brčina i dodao kako policija mora štititi zakon.

Zagrebačka podružnica parlamentarne stranke Živi zid na Facebooku je pozvala građane da pokušaju spriječiti deložaciju obitelji Brčina. – Podsjećamo da je danas u 10 h deložacija obitelji Brčina iz Heinzelove 54c, pozivamo sve koji mogu da se odazovu – stoji u statusu Živog zida Zagreb.

 

Marija Brčina jutros je kazao da na njegov posjed nitko ne može ući. - Vrata kuće zatvorena su i zaključana. S naše strane neće biti nasilja. Iz kuće me mogu iznijeti, ali samo mrtvog - kaže Brčina. 

– Protiv gradnje ceste nemamo ništa, ali izići iz kuće nećemo. U ovoj kući sam već 34 godine i ona mi je dom, a ovo je moj kvart. Kuću sam kupio potpuno zakonito, a poslije su mi poništili kupoprodajni ugovor i na kraju me ovako izbacivali– kazao je prije desetak dana Marijan Brčina Večernjem listu. 

– Ova saga traje već desetak godina. Isprva su nam nudili stan od 103 četvorna metra na Prisavlju, na što nismo pristali, a posljednja je ponuda stan za mene, suprugu i jednog sina od 73 kvadrata, a za drugog sina s obitelji stan od 63 kvadrata. Mi bismo imali zaštićeni najam do moje smrti, dok bi sin u drugom ponuđenom stanu smio ostati pet godina – kazao je tada Marijan Brčina, dok je njegova supruga Rajka dodala kako se obitelj na taj način jednostavno ne želi razdvajati, a oni, baš kao i svaki drugi roditelji, objašnjava, svojoj djeci žele da i nakon njih imaju krov nad glavom.

 

Komentara 202

LI
lipa75
08:10 23.05.2016.

Kao prvo ovo nije kuća, nego stračara. Kao drugo nije njihova. Molim novinare da iscrpnije informiraju čitatelje jer u protivnom mnogi iz neopravdanog sažaljenja donose krive zaključke.

MI
mirrro
08:05 23.05.2016.

kako ga nije sram u centru grada ima baraku iz prošlog vijeka i to još neuredno drži a nude mu tolike novce a on sve oko sebe zaje..ja imam pristojno uredenu kucu i neka mi i pola manje da nego njemu ja pristajem

LA
Latz
09:04 23.05.2016.

" Kuću sam kupio potpuno zakonito, da bi mi kasnije poništili kupoprodajni ugovor i na kraju me ovako izbacivali" ---- nije ju kupio zakonito jer osoba od koje ju je kupio nije imala vlasništvo da bi ju mogla uopće prodati. Znači pao je na prvom koraku, uz to mu je nuđeno bogatstvo i stan ... Nemam apsolutno nikakvog problema da ga se izbaci van...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije