Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKA SKUPŠTINA

Davor Bernardić: Zagreb nije privremeni grad i ne zaslužuje privremenu upravu

Davor Bernardić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.03.2015.
u 13:30

Tijekom rasprave trajale su i konzultacije HSLS-a i HDZ-a koji je dvojio podržati strategiju ili ostati suzdržan, što bi srušilo strategiju

Do zadnjeg se trenutka nije znalo hoće li Gradska skupština usvojiti strategiju kulture do 2022. godine koja je potrebna da osigura Zagrebu prednost u kandidaturi za prijestolnicu kulture. Glasovanje je bilo prije svega političko pitanje stranačkog preslagivanja na zagrebačkoj političkoj sceni. Jednako kao i jučerašnje glasovanje o izdvajanju ureda za kulturu koje su predložili HSLS i HSS, a što nije podržao njihov nacionalni partner HDZ. Klub HSLS-a i HSS-a. koji odnedavno nije u koaliciji s Listom Milana Bandića, ostali su suzdržani prema kulturnoj strategiji. Presudio je HDZ koji je sa zastupnicima Bandićeve liste izglasao strategiju oko koje su se lomila koplja jer se dio kulturnih djelatnika bunio protiv njezina sadržaja i načina donošenja.

Tijekom rasprave trajale su i konzultacije HSLS-a i HDZ-a koji je dvojio o tome treba li podržati strategiju ili ostati suzdržan, što bi srušilo strategiju. HDZ se našao u nezgodnoj situaciji zbog špekulacija da su sklopili pakt s Bandićem, što je Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a, demantirao. No istaknuo je da nije za prijevremene izbore te da HDZ neće izazivati potrese u gradu, dok je njegov kolega Mario Župan poručio da oni neće biti zapreka i da će raditi na dobrobit grada Zagreba. Predsjednik Skupštine Darinko Kosor, u povodu ostavke zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek, kazao je da očekuje Bandićevu ostavku i prijevremene izbore, kao i šef SDP-a Davor Bernardić.

– Situacija nije normalna. Zagreb nije privremeni grad i ne zaslužuje privremenu upravu – kazao je Bernardić.

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin koja je preuzela grad kazala je da je za to spremna.

– Cijeli sam život borac, pa ću i sada pokušati. Imam veliko životno iskustvo i nastojat ću ići dobrim putem. Prvo nas je bilo troje, pa dvoje, a sad sam ostala sama – kazala je V. Kusin. U Remetinec na konzultacije, kazala je, ne treba ići i nada se da će Bandić izići. Rad S. Švaljek ocijenila je dobrim, osobito u situaciji koja ih je zatekla, a koju nisu očekivali. Švaljek joj je, kazala je, ostavku najavila čim su se pojavile špekulacije da će joj Bandić oduzeti punomoć.

>> Švaljek najavila smjenu Bandićevih pročelnika, on Zagreb dao V. Kusin

>> Sandra Švaljek podnijela ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika Zagreba

Komentara 10

LI
livoguza2
14:26 27.03.2015.

Ni Hrvatska nije slučajna ni privremena država pa ne zaslužuje sluajnu ni privremenu vlast, a opet je takvu ima. Lp.

LA
laptop
14:28 27.03.2015.

Bernardic se zagrijao po svaku cijenu da zamijeni Bandica, ali malo sutra nije on jos dorastao za gradonacelnika zagreba.

OB
ObrenM
15:14 27.03.2015.

Nesposobni uhljeb bi od Zagreba u kratko vrijeme naoravio siromasnu provinciju uz svoje pune djepove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije