Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj za zakup

Današnje otvaranje ponuda je samo formalnost, zna se da Svetice idu HNS-u

Svetice atletska staza
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Autori: Mateja Šobak/VLM, Stjepan Bubalo
21.01.2014.
u 09:42

Darinko Kosor čeka ponude, a Vladimir Ferdelji se čudi pobuni građana protiv gradnje nogometnog centra. Bandić poručuje da će tamo biti najbolja atletska staza, nogometni kamp i nacionalni stadion

Hrvatski nogometni savez gradit će kamp na Sveticama, poručio je ponovno jučer prilično jasno gradonačelnik Milan Bandić ignorirajući tako današnje otvaranje ponuda za najam tog gradskog terena. Na proteste dijela građana koji su se čak i udružili u inicijativu “Svetice za sve”, Bandić odgovara da će ondje uskoro biti najbolja atletska staza, nogometni kamp i nacionalni stadion.

I Bandić će na Svetice

– Kad se počne graditi kamp, neću više trčati u Kušlanovoj, nego na Sveticama kako bi građani vidjeli da će tamo i dalje biti rekreacije. Tenis će se pak moći igrati kod Kraša – kazao je Bandić. I dok tvrdi da je HNS najbolje rješenje za zapuštene Svetice jer će u njih uložiti 15 milijuna eura, iz građanske inicijative upiru prstom u njegovo, kako kažu, svojatanje gradske imovine.

– Upitan je način na koji gradonačelnik raspolaže našom imovinom jer provodi formalni natječaj – kazao je Darko Stošić iz Inicijative. Upitan je po njemu i plan HNS-a sa Sveticama pa će nastaviti prikupljati potpise protiv gradnje.

– Organizirat ćemo tribine, prikupljati potpise za peticiju na glavnim trgovima, a u četvrtak ćemo se dogovoriti što još možemo poduzeti – kazao je Stošić te dodao da ih na to obvezuje osam tisuća potpisa.

– Predali smo ih u gradski Ured za sport kako bismo im dali jasnu poruku da nas ima i protiv – rekao je Stošić.

I dok je predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor bio prilično suzdržan u izjašnjavanju o gradnji kampa kazavši da će više reći nakon što HNS prezentira javnosti plan, nezavisni zastupnik Vladimir Ferdelji jasno se opredijelio.

Uređenje kompleksa

Svetice su bile u vlasništvu JNA i od 90-ih su devastirane, a u njima je danas tek nekoliko korisnika iz tadašnjih klubova koji se njima koriste bez naknade. Sada se predstavljaju kao veliki rekreativci, a godinama su ih koristili kako su htjeli – istaknuo je Ferdelji. Dodao je da se napokon pojavio investitor izvan gradskog budžeta koji bi cijeli kompleks napokon uredio te postavio pitanje – koji bi Zagrepčanin bio protiv toga.

Komentara 2

LI
Lisabon
11:52 21.01.2014.

Evo upravo su javili da su se javili HNS i neka privatna firma Teni-sport.Koliko je do sada bilo vidljivo HNS zeli urediti cjeli centar (atletska staza,2 nogometna terena,bazen,stadion za 3000 ljudi,stacionar i mali hotel)i to iz vlastitih sredstava.Bas sam znatizeljan kako to misli financirati Teni-sport?Zanimljivo.

Avatar liquidsky
liquidsky
14:53 21.01.2014.

U javnosti je danas objavljen i ugovor između Grada i HNS iz prosinca prošle godine. Sve je normalno. Bandićevi natječaji kao i uvijek su poštelani za točno određenu firmu, osobu i tome slično. Jednako je bilo i s nedavnim izborom direktora gradskih poduzeća. Naoko je zadovoljen pravni dio a ispod toga krije se štela. Ovo više nije ni zabrinjavajuće nego se polako pretvara u lošu balkansku komediju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije