Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detaljan vodič

Danas od 16 do 1 sat obiđite "Bijelu noć". Evo kamo ići...

07.09.2015., Zagreb - U Cesarcevoj ulici otvoren je Vintage Zagreb festival. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
01.10.2016.
u 11:41

U “Bijeloj noći” bit će pune ulice umjetnika, glumci i plesači izaći će ispred HNK, na glavnom trgu bit će Vintage Zagreb Festival...

Na 18 lokacija diljem grada danas će od 16 do 1 sat iza ponoći u sklopu “Bijele noći” umjetnost izaći na ulicu i predstaviti se široj publici. Svi su programi besplatni, evo nekih koje preporučujemo:

1. Trg bana Jelačića

Uz zvučnu kulisu francuskih retropjesama na Vintage Zagreb Festivalu evocirat će se sredina 20. stoljeća. U 19 sati je radionica swinga, od 20 sati nastupaju Royal Garden Dixieland Band ft. Melita Lovričević, a u 22.30 na scenu stupa gutač vatre.

2. Europski trg

“Mozgaonica – pametna igraonica” organizira igranje društvenih igara, pa će posjetitelji moći isprobati kako je igrati predimenzionirani “Čovječe, ne ljuti se”, “Križić-kužić”, “Jengu” i ostale.

3. Tehnički muzej Nikola Tesla

Posjetitelji će moći razgledati interaktivnu izložbu “Molekule koje su promijenile svijet”, a u ulaznom dijelu vidjet će svjetlosne efekte vezane za molekule uz prigodnu “molekularnu” glazbu Thierryja Delatoura.

4. Plato Gradec – podnožje

Francuski umjetnik Etien, koji je na galeriji pored platoa nacrtao velikog kita nastavlja svoj rad. Ovaj put koristit će tehniku anamorfoze, vrste obmanjujućeg crteža na kojem se slika ukazuje samo kada je gledamo iz određene točke gledišta. Nastavit će u morskom stilu i crtati kornjaču.

5. Ispred HNK

Svi ansambli izaći će na trg ispred HNK, pa će glumci izvoditi dijelove predstava, pjevat će se, među ostalim, uvertire iz opere “Seviljski brijač”, a balerine će plesati “Labuđe jezero”. Moći će se zaviriti i unutrašnjost kazališne zgrade, u razgled u 16 i 17 sati vodit će glumci Barbara Vicković i Kristijan Potočki.

6. Art park iznad Tomićeve

Park će prvi put otkako je oslikan biti osvijetljen. Svi radovi uličnih umjetnika poprimit će dizajniranim svjetlosnim instalacijama drugačiji oblik, a cijeli dan će se tamo odvijati i likovne radionice. Svjetlosni efekti dočekat će i posjetitelje tunela Grič.

7. Etnografski muzej

Uz gledanje izložbe “Puna šaka brade”, muški dio posjetitelja moći sjesti u brijački stolac, gdje će ih urediti The Barbers tim. Od 20 sati počinje “Plesnjak kroz vremeplov” – promocija svih plesova, a slijede plesne radionice rock’n’rolla i lindy hopa.

Ostatak programa pod pokroviteljstvom Turističe zajednice Zagreba pogledajte na http://www.infozagreb.hr/bijela-noc.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije