Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski HDZ

Danas donose odluku o rušenju Bandića?

Gradonacelnik Milan Bandic  Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.12.2016.
u 16:46

Već bi se danas, nakon sjednice HDZ-ovih zastupnika u Skupštini, moglo znati hoće li Zagrebom do lokalnih izbora upravljati povjerenik

Premostiti vrijeme do izbora, spriječiti moguće štetne posljedice i sve to tako da Zagrepčani ne osjete nikakve promjene, zadaća je budućeg Vladina povjerenika za kojeg je sve izglednije da će od Nove godine preuzeti upravljanje Zagrebom.

Povjerenik u Zagrebu kao u Vukovaru, Dubrovniku...

Naime skupštinski zastupnici HDZ-a nakon današnje sjednice donijet će konačnu odluku, posvjedočilo je nekoliko zastupnika te stranke, kako će glasati za predloženi proračun 20. prosinca na sjednici Skupštine.

Bit će to, kako kažu naši sugovornici – veliko “ne” gradonačelnikovu proračunu pa bi Zagreb tako mogao doživjeti sudbinu Vukovara, Dubrovnika i Nove Gradiške, čijim su proračunima, bez gradonačelnika i gradske Skupštine, upravljali povjerenici. Takav scenarij udarac je upravo Milanu Bandiću, koji tada na lokalne izbore izlazi bez prilike da iz proračuna, i to nekoliko mjeseci prije izbora, kreira nove “socijalne” mjere Zagrepčanima kako bi ih tako vezao za sebe i u konačnici pokušao ostvariti apsolutnu pobjedu. No do takvog puta jasna su pravila – naime najprije skupštinski zastupnici trebaju rušiti proračun, a nakon njega u roku od osam dana još jednom odbiti Milana Bandića, koji pred skupštinare mora izaći s prijedlogom o privremenom financiranju grada.

Ne podržati proračun na drugom čitanju, a onda podržati privremeno financiranje, neće na ruku, a ni na obraz, ići nijednoj stranci – isključivo i samo radi svibnja kada su zakazani lokalni izbori.

U SDP-u sigurni- neće podržati proračun

I dok u HDZ-u lopticu po kojoj bi se mogao odigrati neki drugačiji scenarij sada prebacuju na gradski SDP, u toj su stranci sigurni kako Bandiću neće pružiti ruku spasa. Još za prvog čitanja predstavnici te stranke jasno su se izjasnili kako do sada nisu podržavali proračun, pa neće ni ovaj.

Istim objašnjenjem svoju čvrstoću u odluci protiv proračuna pravdaju i dvoje zastupnika HNS-a, pa će tako gradonačelnik Milan Bandić teško pronaći 26 zastupnika na svojoj strani koji bi podržali proračun za 2017. godinu. •

Ključne riječi

Komentara 3

AN
ANTIFA
17:22 06.12.2016.

nisam nikad mislio da ću to reći ali - čak i HDZ je manje zlo od Bandića

DE
demokršćanin
22:34 06.12.2016.

Bandić je imao drugačiji način smjenjivanja tadašnje vlasti u Gradu Zagrebu.On se nije poslužio neizglasavanjem proračuna već je kao ondašnji član SDP-a svoju tadašnju stranku doveo na vlast u Zagrebu prevarom dvaju članova Gradske skupštine HDZ-a.Čini se da se too zaboravilo ali tako se dogodila promjena vlasti u Zagrebu.

Avatar Merkwürdigliebe
Merkwürdigliebe
16:54 06.12.2016.

Odluka o satelitu Milanu Banditu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije