Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plesalo se ispred Puntijarke

Dan planinara Zagreba proslavili i uz "mužikaše", do Sljemena krenuli s Dubravkinog puta

sljeme
Foto: Drago Žiljak
1/7
26.09.2016.
u 10:45

U pohod prema Sljemenu krenuli su s početka Dubravkinog puta, a prvi su se počeli okupljati još u 7 sati

Još jedan pohod na Sljeme uspjeli su svladati izletnici koji su se okupili na Danu planinara grada Zagreba, njih oko 150.

Iz centra Zagreba krenuli su pješice jučer rano ujutro. Prvi su se na početku Dubravkinog puta počeli okupljati već u 7 sati, a preko Cmroka krenuli su put Šestina do Kraljičinog zdenca, ispod stare bolnice Brestovec pa do planinarskog doma Puntijarka, gdje su za sve Planinarski savez Zagreba i Hrvatsko planinarsko društvo "Zagreb- Matica", organizatori pohoda, organizirali feštu s grahom, dok su neki i zaplesali uz "muzikaše". Oni kojima je put dug nekoliko sati bio previše zahtjevan imali su priliku priključiti se u 10 sati kod šestinske crkve, no morali su biti prilično točni jer planinari, predvođeni članovima Saveza gorskih vodiča Hrvatske, nisu željeli puno zastajkivati.

- Ovo je 14. puta da organiziramo Dan planinara Zagreba, bilo je planinara i iz Bosne i Hercegovine, ali i Mađarske, no i članova planinarskih društava iz Zagreba. Svake godine slavimo u drugom planinarskom domu, sljedeće godine možda to bude Runolist ili Grafičar - rekao je Željko Gobec, predsjednik Saveza gorskih vodiča Hrvatske.

Komentara 1

BO
bonny18
08:44 27.09.2016.

Pročitala sam članak koji je izašao u Večernjem o d 26. 09. 2016, vezano uz proslavu i feštu na pl. domu Puntijarka, s napisom se ne bih u potpunosti složila iz razloga jer cijelu feštu organizirala je HPD Zagreb-Matica i i to je bio naš Dan Društva - kojem se priključio i Dan planainara grada Zagreba. U sklopu proslave bio je organiziran i 4. Pohod planinara od Petrićeve , preko Dežmanovog prolaza, Cmroka , Kraljičinog zdenca do Puntijarke. Svi koji su prošli stazu dobili su kartončić pohoda i bon za blesplatan grah. Teret organizacije bio je na našem Društvu tako da se trebao netko i od nas kontaktirati radi ispravnih informacija . HPD Zagreb-Matica broji 1800 članova , svake godine već tradicionalno organizira Dan društva zadnjeg vikenda u 9 mjesecu uz poziv svim ostalim pl. društvima, ove godine odazvali su se i planinari Bosne i Mađari kojima uvijek rado idemo u planinarske posjete, a Planinarski savez grada Zagreba samo nam se priključio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije