Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERRY FOX RUN

'Ova utrka je velika inspiracija svima koji se bore protiv raka'

terry fox run
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/14
25.09.2016.
u 18:53

Sva sredstva od utrke koju organizira kanadsko veleposlanstvo doniraju se Institutu Ruđer Bošković

Trčanje, hodanje, rolanje, vožnja biciklom... Način nije bio bitan za nekoliko tisuća građana koji su se jučer okupili na humanitarnoj utrci Terry Fox Run na Jarunu. Važno je bilo sudjelovati te stići do kraja šest kilometara duge utrke koja se u Hrvatskoj održava 17. put u čast kanadskom sportašu i humanitarcu. On je 1980. godine 143 dana zaredom, svaki dan pretrčao jedan maraton od 42 kilometara s ciljem prikupljanja sredstava za borbu protiv raka. Hrvatska je jedna od 67 zemalja u svijetu u kojima se takozvani Maraton nade svakog rujna održava s istim ciljem. Sva sredstva od utrke koju organizira kanadsko veleposlanstvo doniraju se Institutu Ruđer Bošković.

– Ova utrka ujedno je i velika inspiracija svima koji se bore protiv raka – istaknuo je Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka na početku utrke u kojoj su, kako je istaknuo, pobjednici svi koji se uključe. Među mnogobrojnim sudionicima jučer su bili i supružnici Tadija i Monika Opačak. On je maratonac koji je još prije desetak godina redovito počeo trčati na humanitarnim utrkama, a Terry Fox Run ne propušta. Na trkačkoj je stazi čak upoznao i suprugu, a jučer su na Jarunu trčali zajedno sa svojih četvero djece, Deborah, Ruth, Esterom i Samuelom.

– Želimo djeci usaditi prave životne vrijednosti, da pomažu drugima koliko mogu, a ova je utrka pravi primjer za to – poručili su.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije