Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrava

Dajemo olimpijce, a nemamo dvorane

Mladen Jambresic, Kresimir Bogadi, Mario Sporcic
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
25.08.2016.
u 15:05

Oko 1000 djece iz OŠ "Granešina" ponovno će “tjelesni odgoj” imati u učionicama, na hodniku ili na betonskoj površini ispred ulaza u školu

Rasadište smo olimpijaca, samo u Riju tri su medalje osvojili sportaši iz Dubrave, ovih su nas dana zbog toga puni mediji, a naša djeca nemaju ni sportsku dvoranu pa na tjelesni moraju u školski hodnik – ogorčeni su roditelji iz Granešine. Stanovnici toga naselja u gradskoj četvrti Dubrava, naime, iz godine u godinu slušaju samo obećanja, a od gradnje sportske dvorane uz osnovnu školu – ništa.

Osigurano sedam milijuna

– Posljednje je obećanje gradonačelnik Milan Bandić dao 2015. godine, kazavši da će dvorana biti sagrađena do rujna 2016. No, pomaka nema – žale se Krešimir Bogati, Mario Sporčić i Mladen Jambrešić, tri oca čija djeca idu u školu bez dvorane. I dodaju da očekuju da se gradonačelnik prvo pozabavi problemima građana koji ga iz godine u godinu biraju, pa da onda pomaže i drugima.

– Budući da se djeca ne mogu baviti sportom u svojoj školi, čak ni onoliko koliko je određeno školskim programom, upisujemo ih na izvanškolske aktivnosti po okolnim dvoranama kako bi koliko-toliko bila u doticaju sa sportom – napominje Bogati, koji svoja dva sina od 9 i 11 godina tako svakog tjedna odvodi izvan naselja na trening, baš kao i Sporčić. I dok Bogati već gubi nadu da će njegova djeca dočekati dvoranu prije prelaska u srednju školu, Sporčić vjeruje da će barem njegov sin, koji će sada u treći razred, ipak vježbati u dugo obećavanoj dvorani.

Jambrešić ističe i da je u gradskome proračunu za ovu godinu nakon niza obećanja bilo osigurano sedam milijuna kuna za dvoranu, no da se priča još nije maknula s mjesta, pa za nju ne postoji ni projektna dokumentacija.

– A dok čekamo projekt koji se počeo izrađivati u siječnju, oko 1000 djece će ponovno “tjelesni odgoj” imati u učionicama, na hodniku ili na betonskoj površini ispred ulaza u školu, gdje je u više navrata dolazilo do ozljeđivanja učenika – ističe Jambrešić.

A puna su im usta hvale

Dodaje da su i političarima, iako oni za to nisu nimalo zaslužni, puna usta hvale za uspjehe naših sportaša u Riju, pa ga zanima dokad će njihova djeca, koja su možda budući osvajači olimpijskih medalja poput Sandre Perković, Franje Glasnovića i Filipa Hrgovića iz Dubrave, biti uskraćena za tjelesni odgoj.

U Gradu, pak, odgovaraju da je projektna dokumentacija za dvoranu pri kraju te da će radovi početi kada se na javnom natječaju izabere izvođač. 

Ključne riječi

Komentara 3

BE
bezobrazna
17:41 25.08.2016.

Josipa Glasnovića... Kakav Franjo?

DU
Deleted user
07:55 26.08.2016.

Točno. Novac se rasipa na fontane i nepotrebne stvari dok uspješni športaši ali i građani Zagreba nemaju dosta bitnih zgrada i ustanova; škola, športskih dvorana, jaslica i vrtića i to s odjelom za bolesnu ali nezaraznu djecu, gradskih domova za starije, ambulanta, više javnih gradskih vozila te bolji vozni red.....Nije (samo) nogomet šport ( i to je profesionalni šport koji i pre-odlično zarađuje pa se ima čime financirati a o sponzorima da se ne govori)...Na olimpijadi su pronijeli ime Hrvatske jedriličari, veslači, kopljašica, dizač utega, bacačica diska, skakačica uvis.....ali oni dobijaju tapšanje po ramenu i s njima se političatri slikaju ( kao što to rade sa svakim zbog koga mogu biti u tisku - oni su kao ona Rajić koja se kupa u fontanama i samo traži da ju tko slika ili piše o njoj, pa makar što to bilo

DU
Deleted user
14:09 26.08.2016.

Naravno, pogrešno navodeći ime Josipa Glasnovića preimenujući ga u Franjo ( izraz krajnje nepristojnosti i nepoštovanja osobe kao i odraz površnosti rada), nastavljate se na odnos " s visoka" prema tim skromnim i vrijednim ljudima. Kao da u nepismeni balavcilavci koje neki tamo "uljuđeni" potapšaju po licu pa brzo odjure oprati ruke i trčati na slijedeće slikanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije