Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo privremeno

Đaci Goljaka napokon napuštaju montažne barake na Rudešu

Goljak Rudeš
Foto: Marko Prpić/Pixsell
19.10.2015.
u 16:00

Nova lokacija na koju će odlaziti učenici još nije poznata. Obećavalo se da će se do 2017. izgraditi novi objekt, no od toga ništa

Učenici s teškoćama u razvoju koji na nastavu odlaze u dotrajali montažni objekt Centra za odgoj i obrazovanje "Goljak" na Rudešu uskoro će se preseliti u odgovarajuće prostore.

Novi privremeni prostor Grad Zagreb kao osnivač ustanove traži u najam javnim natječajem, a ponude će otvoriti 26. listopada nakon čega bi se škola u nove prostore trebala preseliti u roku tri mjeseca. Podsjetimo, riječ je o školi u koju idu djeca s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima, a nakon nekoliko pritužbi roditelja najava je bila da će se do 2017. izgraditi novi objekt dokad su djeca trebala na nastavu u Sopnicu. No, s obzirom na to da se i ondje pojavio problem, Grad je odlučio do izgradnje novog objekta prostor unajmiti kako se djeca više ne bi tiskala u skučenim i oronulim barakama. U natječaju se traži prostor od 700 do 800 kvadrata na području Grada, a ponuditelj se mora obvezati da će u roku tri mjeseca od dana prihvata obvezujuće ponude prostor biti useljiv.

Objekt mora imati sedam učionica, logopedski, tiflopedagoški i motoričko-senzorički kabinet, sobu za radnu terapiju, zbornicu te sportski kompleks: dvoranu za kineziterapiju i malu teretanu za medicinsku rehabilitaciju. Uz te prostorije mora se osigurati i kuhinja s blagovaonicom.

Komentara 3

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
22:00 19.10.2015.

Zalosno je to uopce citat al nazalost opwt gazda zagreba pojma nema i znam rekli buju neki nije znal ali pitam se kak nitko nevidi da se fontane na nas racun grade ,sa smo ostali bet zicare sa gazda daje kultne prostore u gradu kome stigne i jos veli ja sam vas ja delam daj mile pogledaj oko sebe pa nije sve u bjestavilu spusti se na zemlju al znam njegov odgovor nema pojma ma drago mi je da ljudi vide kaj on dela snasom lovom a ne svojom

ZA
zambezi
18:22 19.10.2015.

Veli se u Rudešu,a ne na Rudešu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije