Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI BLAGDANA, PROVJERILI SMO CIJENE

Cvijeće na Mirogoju od 30, na Dolcu 20, a u centrima 6 kuna

27.10.2014., Zagreb - Ponuda cvjetnih aranzmana i lampiona na groblju Mirosevac uoci blagdana Svih svetih. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/5
29.10.2014.
u 19:00

Lampaši su najjeftiniji u trgovačkim centrima, već od dvije kune

Iako su još tri dana ostala do blagdana Svih svetih, Zagrepčani su čitavog prošlog tjedna posjećivali posljednja počivališta svojih najbližih. Upravo vrijeme prije blagdana, kažu, najbolje je iskoristiti za uređivanje okoliša i donošenje cvijeća.

Najmilijih se uvijek sjete

– Ovdje sam barem jednom mjesečno, stalno se brinem da grob bude uređen. Ali Svi sveti dan su za posebno sjećanje i nikad ne propustim obići počivališta upravo na taj dan – objasnila je Biserka Veček, koja je jučer na Mirogoju uređivala grob svoje obitelji. Prošlog je tjedna, kaže, posadila cvijeće, a kako će 1. studenog biti i u drugim gradovima, gdje se također nalaze posljednja počivališta njezine obitelji, zagrebačko je groblje odlučila obići prvo. Upravo za takvu kombinaciju odlučio se i Miroslav Stanić, koji je na Miroševac jučer donio svijeće i cvijeće.

– Dolazim svojoj ženi redovito, barem jednom tjedno – rekao je Stanić te dodao kako aranžmane i cvijeće uvijek kupuje od cvjećara koji se nalaze na samom ulazu na groblje. A upravo kod njih ovih su se dana stvarale najveće gužve.

– Ovo je tek početak, najviše posla očekujemo u četvrtak i petak, naravno, i u subotu – uvjeravali su cvjećari kod kojih se na Mirogoju aranžmani i košare cvijeća mogu naći po cijeni od 30 kuna, multiflore po cijeni od 35, dok krizanteme stoje oko 60 kuna. Najmanji lampaši mogu se kupiti za šest kuna, a cijene im se kreću do 35 kuna. Na Miroševcu sve je jeftinije, pa je cijena najvećih lampaša tamo, primjerice, 25 kuna.

– Različito je to i ovisi o lokaciji groblja, naravno. Posla je malo manje ove godine, ali i dalje se većina ljudi odlučuje na kupnju cvijeća i lampaša na samom ulasku na groblje – objasnili su Marko Rob i Nikola Vujnović iz OPG-a Ana Čubek, prodavači cvijeća na Miroševcu.

Konkurencija cvjećarima

Još jeftinije, komentirali su Zagrepčani, u centru je grada, kao i u trgovačkim centrima.

– Zamislite, 35 kuna multiflora na Mirogoju, a na Dolcu se može kupiti za 20 – čudila se umirovljenica Ana Dolenec koja je ipak cvijeće kupila na Mirogoju jer joj je, objasnila je, tako lakše, ne mora ga nositi. A posao cvjećarima, objasnili su u cvjećarnici Orhideja na Miroševcu, ne narušavaju samo kolege u gradu već i trgovački centri koji lampaše nude već za dvije kune, a bukete za šest kuna.

>>Na izvanrednim linijama autobusa prijevoz do groblja besplatan tri dana

Komentara 1

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
15:25 30.10.2014.

Pa eto kad ste sve cjene ljepo proučili mogli ste barem usput i ljude koji se smrzavaju na štandovima priupitat koliki najam klupe plačaju za ovih par dana, pa tek onda radit usporedbu cjena, to vam nije palo napamet smušenjaci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije