Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lepoglavska vještina na trgu

Za čipku trebaju mjeseci preciznog i vještog rada

čipka Lepoglava
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
31.08.2014.
u 16:23

Lepoglavske čipkarice u Zagrebu predstavile svoje rukotvorine i pozvale na 18. međunarodni festival čipke od 18. do 21.9.

Lepoglavske čipkarice u subotu su u Zagrebu predstavile svoj rad i još jednom pozvale na 18. međunarodni festival čipke koji se održava u njihovu gradu od 18. do 21. rujna. 

Čipka, glazba, domaća hrana iz zagorskih krajeva i ove godine bit će tema ovog jedinstvenog festivala, a priliku da sve vide prije početka tradicionalne manifestacije u Zagorju, imali su posjetitelji na Trgu bana Jelačića.

Osim čipke koja se kako su objasnile čipakrice zainteresiranim kupcima, radi mjesecima, vrlo precizno i vješto, mglo se pogledati i kupiti rukotvorine drugih zanata. Tako su na prodaju bile pletene košare, licitari, tradicionalna hrana, a sve to moći će se ponovno pogledati, kušati i kupiti uskoro na festivalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije