Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobične zagrebačke terase

Čaj iz porculanskog čajnika poslužit će vam i na grani

22.07.2015., Zagreb - Na samom kraju Savske ceste u Zagrebu, na adresi Horvacanska 3, otvorio se najneobicniji lokal u Zagrebu 'A most unusual gardenâ?? gdje gosti mogu popiti kavu i u kucici na drvetu.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
23.07.2016.
u 18:00

“Obične” terase ljubitelji kafića zamijenili su onima s dušom. Važno je biti poseban, znaju ugostitelji, koji se trude oko uređenja

Bez obzira na to koliko se zadržite ovom kafiću, sat će uvijek pokazivati 4.36. Ne samo da je vrijeme u Most Unusual Gardenu stalo, već kao da se, kažu tamošnji gosti, vratilo unatrag.

Poslovnjaci, pa mladež

– Kad vam netko ponudi čaj od šipka iz porculanskog čajnika u kućici na drvetu, kako se ne osjećati poput djevojčice? Kao Alisa u zemlji čudesa – kroz smijeh objašnjavala je studentica Anamarija Milaković, koja je jučer uživala u piću na križanju Horvaćanske i Savske, od sunca zaogrnuta vinovom lozom i krošnjama stabala. I inače, kaže, bira terase koje su pomno skrivene od pogleda s ceste, a pune hladovine i zelenila. Upravo takva mjesta za ispijanje kave vole i poslovnjaci, koji sastanke rado održavaju u kafiću Corner, smještenom između zgrada Ban centra tik do Trga bana Jelačića. Stabla te mali vrt sa zimzelenim grmljem pružaju popriličan kontrast staklenim fasadama novih zgrada, ali Zagrepčanima se upravo to sviđa.

– Uvučeni smo u dvorište, tako da nas se ne može vidjeti na prvu, ali sve više ljudi nas otkriva. Ujutro uglavnom imamo ovdje ljude iz tvrtki smještenih u Ban centru, dok se popodne pretvaramo u pravo malo okupljalište mladih – objasnio je Krešimir Đoković, voditelj Cornera. A da mladi vole neobična mjesta, znaju i u Bacchusu na Trgu kralja Tomislava 16. Plastični stolci, sjedalice čak i na kamenju, a prije svega opuštena atmosfera razlozi su zbog kojih se dolazi na tu terasu.

– Čim dođem tramvajem na Glavni kolodvor, odmah pobjegnem ovamo. Temperatura je uvijek barem pet stupnjeva niža nego na asfaltu – objasnila je Ivana Milanović, redovita gošća Bacchusa, kojoj u omiljenom kafiću nedostaje samo, sa smiješkom će, bazen.

Kava iz Titova aparata

Mjesto za kupanje uskoro će, međutim, dobiti terasa Swanky Monkey Gardena u Ilici 50. Inozemna poznanstva ovdje su svakodnevica jer se na njoj okupljaju gosti cijelog svijeta iz hostela Swanky.

– Industrijski stil uređenja, ali pomalo i retro, terasa je genijalna – slažu se tamošnji gosti, baš kao i oni u Vlaškoj 78, gdje se nalazi kafić Finjak. Antikni namještaj tamo je “zakon”, a kava koja se pije kuhana je u aparatu iz pedesetih koji se nalazio na Titovu brodu Galeb. Također, stolovi i stolci s terase Finjaka nekad su krasili onu hotela Esplanade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije