Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani otvorenih vrata

Brojni građani uživali u pokaznim vježbama Javne vatrogasne postrojbe

javna vatrogasna postrojba
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/20
10.10.2015.
u 16:19

Prisutni su mogli vidjeti i kako rade profesionalni ronioci, koje su posljedice prometne nesreće, ali i naučiti što učiniti u slučaju požara.

Kako izgleda spašavanje civila iz goruće zgrade, na koji način vatrogasci dolaze do nepristupačnih površina te kako izgledaju vatrogasna vozila i oprema, mogli su saznati građani koji su jučer posjetili Dane otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba. 

- Svi imaju puno pitanja, sve bi željeli isprobati, ali najznatiželjniji su oni najmlađi - rekao je Ivo Frančešević, jedan od vatrogasaca koji je građanima pokazivao dijelove osnovne vatrogasne opreme. 

Prisutni su mogli vidjeti i kako rade profesionalni ronioci, koje su posljedice prometne nesreće, ali i naučiti što učiniti u slučaju požara. 

- Vatrogasci su super! Jako nam se svidjela pokazna vježba, a isprobali smo i kacigu - rekli su brat i sestra, šestogodišnji Rene i trogodišnja Stela Roksandić koje je na Dane otvorenih vrata doveo otac Dean. A kako izgleda vožnja u vatrogasnom vozilu, isprobala je osmogodišnja Nika Kralj.

- Sve što su vatrogasci pokazali je zanimljivo i može se puno naučiti o tome što rade - rekla je Nika Kralj koja je s obitelji prvi put posjetila manifestaciju.

Zanimljivu manifestaciju posjetila su i neka poznata lica. U vatrogasnim vježbama tako su uživali i radijska voditeljica Zlata Muck Sušec i njen suprug, sportski novinar Saša Sušec. Supružnici su na manifestaciji uživali u društvu dvogodišnjeg sina Tina koji je, sudeći prema fotografijama, bio oduševljen viđenim simulacijama. 

>>On je novi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb

>>'Ako vatrogasni zapovjednik upali rotaciju na kolima i tako proslavlja vjenčanje, to je neprimjereno ponašanje'

Komentara 1

KO
Korisniche
17:15 10.10.2015.

Zasto Banda ne organizira za gradjane edukaciju kako platiti nerealno visoke racune za holding i kako pronaci posao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije