Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predbožićna manifestacija

Braniteljski 'Advent u Dubravi' za više od 100 tisuća stanovnika

Advent u Dubravi
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/3
27.11.2014.
u 14:00

Uz sajam stajat će i autobus “double decker” iz 1975., koji je vozio ulicama Londona, a prodavat će se i rukotvorine nastale na tematskim radionicama

Prije dvije godine krenuli su s jednim štandom na kojem su prodavali rukotvorine s tematskih radionica koje organiziraju u sklopu braniteljske udruge “Bojna Frankopan”.

A danas u Dubravi organiziraju jednu od pratećih adventskih manifestacija, koju podržava i Turistička zajednica grada Zagreba. “Adventom u Dubravi” odlučili su pokrenuti, kad je riječ o predbožićnim događanjima, zapostavljen dio grada.

Mali proizvođači

– Naravno, u svemu imamo podršku lokalne zajednice, Grada i raznih drugih udruga – dodaju branitelji, u Domovinskom ratu pripadnici specijalne postrojbe Glavnog stožera Hrvatske vojske, bojne Frankopan.

Osim toga, dodaje predsjednik udruge Bruno Zorica Zulu, koji je trideset godina proveo i u Legiji stranaca, velik broj branitelja živi upravo u Dubravi. U Grižanskoj ulici, ispred trgovačkog centra Garden Mall, postavili su deset kućica sa svojim logom, u kojima će prodavati predmete nastale na radionicama, a zarađenim novcem zbrinjavaju socijalno ugrožene branitelje, supruge i obitelji poginulih branitelja...

Bit će tamo raznih predmeta od stakla, mali proizvođači nudit će suhomesnate proizvode, med, dok će se moći kupiti i kuhano vino, lepinje, fritule...

Humanitarna pomoć

Za ugostiteljski dio pobrinut će se i pravi londonski “double decker”, autobus na kat iz 1975. godine, u kojem će posjetitelji moći popiti piće.

– Došao je u Hrvatsku kao prijevozno sredstvo humanitarne pomoći – rekao je vlasnik autobusa Siniša Šimek.

Tako, slažu se branitelji Ivan Kerep, tajnik udruge Grozdan Šerkinić i Zulu, stanovnici Dubrave i okolnih naselja ne moraju više odlaziti u centar grada na kobasice jer će ih moći probati i ovdje.

– Zanimat će to najviše više od sto tisuća stanovnika, koliko ih ima u Gornjoj i Donjoj Dubravi – kazao je vijećnik GČ Gornja Dubrava Ivan Varat, koji pomaže u organizaciji.

Bit će tu i nastupa raznih KUD-ova, tamburaša, DJ-eva, repera, a sve počinje 29. studenog i traje do 5. siječnja. Detalje programa objavljivat će na službenoj Facebook stranici “Advent u Dubravi”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije