Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić na gradilištu:

Branimirovom će se do Sesveta od 15. srpnja stizati za samo 10 minuta

Branimirova
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
28.05.2016.
u 08:00

Gradonačelnik je najavio da će se strojevi potom preseliti na Radničku, rotor i Jarunski most te kako će onda, za 5 do 6 godina, moći u mirovinu

Kuća Marijana Brčine koja je sve do ponedjeljka priječila proširenje Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove kao da nikad nije ni postojala.

Teški strojevi sravnili su je sa zemljom, a preko nje će od 20. srpnja Zagrepčani voziti brzom prometnicom kojom će se, kako je najavio gradonačelnik Milan Bandić, od Glavnog kolodvora do Sesveta, odnosno Brestja, stizati za svega desetak minuta, a sada za to treba oko 45. Bandić je jučer obišao gradilište posljednje etape spajanja Branimirove.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

– Zbog imovinskopravnih poslova taj se posao oduljio, ali sada nam ništa ne stoji na putu da završimo i posljednju etapu ovog projekta – rekao je zagrebački gradonačelnik.
Prometnica će imati po dva traka u svakom smjeru, biciklističke staze te u sredini zeleni pojas, a ukupna je vrijednost investicije završne etape oko 12 milijuna kuna.

Bandić je rekao i kako će obitelj Brčina moći koristiti dva stana koja im je Grad dao u zamjenu za iseljenje unatoč deložaciji. Istaknuo je da je dogovoreno da obitelj jedan stan dobije u trajno vlasništvo, a drugi u najam.

– Srećom je deložacija dobro prošla, ljudi su na sigurnom i imaju krov nad glavom, a mi možemo raditi – kazao je Bandić.
Najavio je i da će se strojevi nakon Branimirove preseliti na Radničku, potom na Sarajevsku, remetinečki rotor i Jarunski most te kako će nakon što realizira te projekte u sljedećih pet do šest godina moći u mirovinu.

Komentara 28

AL
Alkana
11:09 28.05.2016.

Za 10 minuta do Brestje, a onda pola sata do centra Sesveta, nažalost, Sesvete je toliko zagušeno prometom da se to više ne da izdržati.

ZA
zambezi
08:21 28.05.2016.

A kj je sa Slemenskom žičarom?

BO
bovar12
12:07 28.05.2016.

Odlično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije